Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:33:15

Карта України з кришечок, яку створили у селищі Холми Корюківського району найбільша в Україні

06.06.2017   15:05Агенцiя

Участь у створенні панно взяли працівники та учні Холминської школи. Ідея створення карти виникла ще влітку. Все почалось з розчистки парку біля школи.

Працівники та учні школи назбирали чимало сміття, потім з’явилась ідея творчого застосування побутових відходів. Кришечки збирали усім селищем, допомога надходила навіть зі столиці.

Готове панно – це майже 10 000 кришечок. Головним творчим натхненником стала місцева майстриня Ірина Деньгуб. Під її пильним наглядом з’являлись головні символи України – соняшник, калина та вишивана карта. Перед тим, як кріпити різнокольорові кришечки, їх спочатку ретельно відмивали та відчищали від логотипів. Після цього почалась найвідповідальніша робота – набивання сотень кришечок гвіздками на дерев’яний щит. Найбільший шмат роботи взяли на себе одинадцятикласники, орудували молотками не тільки хлопці, а й дівчата. Картину розміром 2 на 5 метрів повісили на стіну музичної школи.

31 травня 2017 року в селищі Холми Корюківського району зустрічали гостей з приводу – вручення сертифікату Книги рекордів України: « Найбільша карта України з кришечок».

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини