Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:01:40

Піротехніки ДСНС провели профілактичний захід серед студентської молоді

24.05.2017   13:08Агенцiя

24 травня у Чернігові на базі Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного Управління ДСНС фахівці групи піротехнічних робіт зі студентами Чернігівського кооперативного коледжу провели профілактичний захід.

Його метою є дотримання населенням заходів безпеки при виявлені вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів.

Зокрема, начальник групи піротехнічних робіт капітан служби цивільного захисту Михайло Ільєв в учбовому класі ознайомив всіх присутніх з макетами вибухонебезпечних предметів, наслідками необережного поводження з ними, а також роз`яснив основні заходи безпеки у разі виявлення боєприпасів часів минулих війн.

Розмова зі студентською молоддю виявилася змістовною та цікавою, адже піротехніки розповіли про їхню роботу по знищенню вибухонебезпечних предметів, як на території області, так і в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України. Також рятувальники роз`яснили характерні ознаки вибухових пристроїв, які можуть бути замасковані в різних предметах, пакунках, коробках і навіть дитячих іграшках. Всім присутнім було продемонстровано навчальний відеофільм під назвою "Небезпечні знахідки" та вручені тематичні пам’ятки.

На закінчення заходу студенти висловили вдячність за змістовний тематичний виступ та побажали всім рятувальникам, щоб в їхній повсякденній діяльності було якомога менше тривожних викликів.

У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.