Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:58:59

Про питання децентралізації та спільного розвитку говорили в Ріпках

29.04.2017   09:20

Семінар-тренінг «Процес децентралізації та спільний розвиток території» проходив у Ріпках 27 квітня.

Учасники спілкування, а це - представники Ріпкинської селищної ради, районної ради та райдержадміністрації, голови територіальних громад, депутати, вчителі, лікарі та активні громадяни дискутували щодо процесів децентралізації по відношенню до свого регіону, тобто спроможності майбутніх об’єднаних територіальних громад (ОТГ), пошуку та розподілу ресурсів для їх існування, розвитку системи надання адміністративних послуг, мережі закладів освіти та охорони здоров’я.

Водночас мова йшла про сприйняття та визначення пріоритетів спільного розвитку.

Увага присутніх зверталася на стан нинішньої ситуації щодо створення об’єднаних територіальних громад на Чернігівщині.

Коментуючи наявні добутки та виклики, доцент Чернігівського національного технологічного університету, кандидат економічних наук Юрій Вдовенко, наголосив на необхідності стратегічного бачення при формуванні ОТГ тобто, для чого вона створюється, яка її фінансова та матеріальна основа, який буде обсяг податків до бюджету громади тощо. 

Римма Олексенко – голова ГО «Центр сприяння розвитку громад» розповіла учасникам семінару про можливості щодо залучення зовнішніх джерел фінансування для розвитку територій та звернула увагу на приклади проектних заявок, що подавалися громадами Чернігівської області до Державного фонду регіонального розвитку. Потенційні апліканти отримали низку порад щодо підготовки успішних проектів, як не створювати самим собі зайвих бар’єрів (незнання іноземних мов, специфіки тощо), вміти креативно поєднувати свої погляди на мету проекту, правильно формулювати та лаконічно висловлювати його проблему.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини