Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:52:10

Про новий закон та електронне врядування: семінар у Сновську

27.02.2017   10:52

Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації розпочав низку тематичних семінарів під спільною назвою «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України».

У Сновську його слухачами стали працівники виконавчого апарату районної ради, виконкому об`єднанної теритоторіальної громади, в тому числі – в.о. старост, а також державні службовці структурних підрозділів райдержадміністрації. Відкрили навчання голова райдержадміністрації Валерій Радібеда, голова районної ради Ніна Кухаренко, Сновський міський голова Олександр Медведьов.

        
Темами для обговоерння стали: основні положення нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядуванння», ухваленого Верховною Радою України 9 лютого 2017 р.; підзаконні нормативно-правові акти, що супроводжуватимуть його запровадження; порядок електронного декларування.

Учасників семінару цікавили такі питання: які повановаження залишаться у голови після запровадження окремої посади керівника служби в органі місцевого самоврядування, чи будуть бухгалтери службовцями місцевого самоврядування, як присвоюватимуться нові ранги нинішнім службовцям, наскільки відрізнятимуться посадові оклади службовців та працівників, які виконуватимуть функції з обслуговування, чи буде обов`язковим комп`ютерне тестування під час проведення конкурсів на заміщення вакантних посад, чи можна буде без конкурсу переводитися з посад у райдержадміністрації до виконкому об`єднаної територіальної громади, коли запроваджується процедура щорічного оцінювання, від якого рівня рахуватиметься мінімальний посадовий оклад, в яких випадках може застосовуватися старе законодавство з пенсійного забезпечення.

Щодо електронного декларування, то його процедура розглядалася на семінарі в форматі відкритого спеціалізованого діалогу.

Заняття проводили заступник начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Валентин Дубок, головний спеціаліст юридичного відділу апарату Чернігівської облдержадміністрації Іван Вересоцький, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини