Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:00:33

Підписано тристоронній меморандум

27.02.2017   08:16Агенцiя

Вже 13 років в Україні та другий рік у Чернігові реалізується спільний українсько-норвезький проект перепідготовки й соціальної адаптації військовослужбовців і членів їхніх родин.

Про успіхи проекту та перспективи розширення співпраці йшлося під час зустрічі президента Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимира Рубцова й ректора ЧНТУ Сергія Шкарлета з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем.

Суть проекту – професійна переорієнтація на цивільні спеціальності, затребувані на ринку праці. Навчання за програмою триває 500 годин тобто 4 місяці. Проект – це соціальна й правова адаптація та сприяння працевлаштуванню.

«За 13 років у нас більше 8 тисяч учасників проекту, – розповідає президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов. – Нині працюємо з шістнадцятьма університетами країни. Стратегічним партнером із норвезького боку є університет «Норт», який за час нашої співпраці з університетського коледжу за Полярним колом став потужним університетом на півночі Норвегії. Тепер він розташовується в дев’яти містах».

Другий рік триває співпраця названого фонду з Чернігівським національним технологічним університетом. АТОвці області вже освоїли перспективний напрямок – IT-технологічний, і почалися заняття за другим напрямком – готельний сервіс. «Лектор із Норвегії проводить десять занять. Він уже працював не тільки теоретично, а й практично не лише з українськими військовими, а й з іншими. За програмами соціальної адаптації він працює з вояками НАТО», – говорить ректор ЧНТУ Сергій Шкарлет.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини