Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:05:33

Учасники "Школи молодого журналіста" дізналися, "як працює газета"

13.02.2017   10:04

Учасники проекту «Школа молодого журналіста» днями, 9 лютого, взяли участь у навчальному візиті до редакції корюківської районної газети «Маяк».

Редакторка «Маяка» Ірина Гайова та один зі співорганізаторів проекту Олександр Назаренко — голова ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та редактор менської районної газети «Наше слово» — розповіли учасникам про принципи організації роботи редакції, щоденного управління та планування, верстки і структурування газети та її розповсюдження.

— Вісім чоловік для нашого видання — це оптимальний варіант, — зазначила Ірина Гайова. — У нас є редактор, заступник редактора і два журналісти. Тобто, у нас зараз працює чотири творчих працівники — ті, хто пише, хто створює контент газети, — і є чотири технічні працівники. Бухгалтер, менеджер з реклами, водій — він же фотокореспондент — і верстальник.

Немало уваги приділили саме плануванню номерів. Воно спрощує роботу журналістів, допомагає їм краще організувати час та завчасно розуміти мету відвідування заходів. Таким чином працівники уникають підготовки однотипних матеріалів, які інакше можуть довго відлежуватися у резерві редакції або взагалі не потрапити у газету.

Під час зустрічі обговорили також принципи і межі редакторської правки у журналістських матеріалах.

Чимало запитань у молодих журналістів викликав процес реформування, через який проходить корюківська газета. Комунальне видання перебуває майже на завершальному етапі перетворення на приватне медіа. За словами Ірини Гайової, усі працівники залишаться на своїх місцях, однак стануть співвласниками видання. Це має підвищити відповідальність кожного за газету. Вона також зазначила, що і перебуваючи у статусі комунальної, корюківська газета не виступала апологетом влади. Втім, за її словами, реформування, безперечно, формалізує і зробить остаточним відокремлення преси від владних органів. Також воно стане ще одним кроком у доланні журналістської самоцензури, яка досі залишається проблемою, особливо у глибинці.

Олександр Назаренко наголосив, що попри тенденцію до скорочення кількості друкованих видань і закриття газет у мегаполісах, у малих містах місцева преса продовжує виходити і користуватися попитом. Він також нагадав про результати нещодавнього дослідження, які показали, що Чернігівщина є лідером за співвідношенням кількості населення до тиражів преси. Тобто, практично кожна друга сім’я в області отримує друковане видання.

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини