Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:55:48

В ОДА говорили про правову освіту

27.12.2016   14:47Агенцiя

У грудні в рамках Всеукраїнського тижня права в установах, організаціях, навчальних закладах та на підприємствах Чернігівщині пройшли тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру.

Підсумки цієї роботи підвели в ОДА учора, 26 грудня, на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Представники Національної поліції в області говорили про активізацію роботи з неповнолітніми правопорушниками, а також неблагополучними сім’ями, аби попередити їх негативний вплив на дітей.

Проректор Академії Державної пенітенціарної служби Станіслав Чебоненко розповів про спільні заходи його навчального закладу з органами юстиції, виконання покарань, поліцією, громадськими організаціями задля поширення правових знань серед молоді.

Учасники зустрічі ознайомилися з результатами практичної реалізації Меморандуму, укладеного Чернігівським національним технологічним університетом з обласним управлінням юстиції щодо підготовки майбутнього правника відповідно до сучасних вимог професії.

Також на зустрічі йшла мова про захист прав дітей, у тому числі переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Зокрема, 14 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 11 дітей, які прибули в область з Донеччини та Луганщини без супроводу батьків чи інших офіційних представників, перебувають на обліку Служби у справах дітей ОДА.

Соціальний захист неповнолітніх при працевлаштуванні також здійснюють працівники Управління Держпраці, проводячи перевірки на підприємствах. За їх інформацією, грубих порушень законодавства про працю та щодо гігієни праці неповнолітніх цього року не виявили. Проте були зафіксовані деякі порушення при оформленні трудових договорів.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини