Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:53:30

Експерти Європейського фонду освіти відвідали професійно-технічні навчальні заклади Чернігова

17.12.2016   11:33Агенцiя

14 грудня експерти Європейського фонду освіти в супроводі заступника директора департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Катерини Мірошниченко та начальника відділу професійної освіти і тренінгів Інституту модернізації змісту освіти МОНУ Віктора Паржницького відвідали Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту та ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування». Обидва заклади є учасниками сучасних освітніх проектів.

Ліцей залізничного транспорту став учасником міжнародного проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні» донорами якого є Швейцарська агенція розвитку та співробітництва і швейцарська компанія «Геберіт Інтернешл Сейзл АГ».

ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування» - учасник проекту започаткованого Урядом України з підтримки гостродефіцитних професій зокрема швейного напряму підготовки. У ході реалізації проекту в училищі створено та обладнано сучасну швейну навчально-виробничу майстерню.

Експерти, а це були представники Голландії, Естонії та Латвії залишились задоволені кроками, які робить Україна в напрямку модернізації професійної освіти в регіонах.

Особливо жваво йшло обговорення нового змісту професійної підготовки, яке базується на оновлених Державних стандартах професійно-технічної освіти, розроблених на модульно-компетентністній основі. Позитивні та проблемні питання при запровадженні модульного навчання висвітлили представники обласної методичної служби профтехосвіти, навчальних закладів та запрошені на зустріч роботодавці.

Гості зустрілись з представниками Управління освіти і науки облдержадміністрації та обговорили поточні та перспективні питання розподілу повноважень щодо управління професійно-технічними навчальними закладами в умовах децентралізації.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини