Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 05:48:19

Представники територіальних громад Чернігівської області навчались як підвищити ефективність своєї роботи

17.12.2016   09:31Агенцiя

Громадські активісти та представники органів місцевого самоврядування Чернігівської області підвищили свій рівень знань на дводенному тренінгу «Вчимося місцевій демократії», який був проведений 15 – 16 грудня в м. Чернігові.

Це вже другий цикл тренінгу в рамках діяльності Ресурсного Центру з питань місцевої демократії та самоорганізації.

Темою «Участь громадян у прийнятті рішень як вимога сучасного управління» був розпочатий перший день тренінгу. Протягом заходу були розглянуті такі питання: як захистити свої інтереси перед місцевою владою та реалізувати своє право на громадську участь.

Особливу увагу приділили питанням створення та забезпечення роботи органу самоорганізації та залученню матеріальних і фінансових ресурсів, зокрема, завдяки співпраці з благодійниками, фондами, соціальними інвесторами, органами влади та місцевого самоврядування, а також з бізнесом та громадськими організаціями.

Протягом двох днів учасники отримали інформацію та відповіді на свої питання, які стосувалися загальних зборів громадян за місцем проживання, громадських слухань, місцевих ініціатив та органів самоорганізації населення. Адже саме ці механізми дозволяють громадянам розв’язувати ефективно проблеми місцевих громад. І саме підвищення професійного рівня місцевих активістів та представниківмісцевої влади Чернігівщинивикористовувати ці механізми сприятиме сталому розвитку територіальних громад.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини