Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:59:24

Молодь "ЗА" Конституцію

12.11.2016   13:06Агенцiя

Студенти Чернігівського національного технологічного університету виявилися добре обізнаними у питанні ролі Конституції у житті людини та своїх прав та обов’язків, передбачених Основним Законом Держави.

11 листопада в Чернігівській області було розпочато серію заходів, організованих Міжнародним  центром  перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках  проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України».

Першу публічну лекцію на тему «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті» для студентів   обліково-економічного факультету ЧНТУ прочитала Голова правління громадської організації «Жменя», депутат Чернігівської міської ради Регіна Гусак.

Учасники заходу ознайомились з особливостями Основного Закону, його основними функціями, а завдяки інформативним відеороликам дізналися про те, як правильно побудувати конституційний процес і створити Конституцію. Ще одією ціуавинкою, була колективна робота, направлена на активізацію молоді. Під час роботи в групах та презентації результатів цієї роботи студенти жваво  обговорювали права людини, визначених  основним державним документом, органи влади, до яких варто звертатись у разі їх порушень, а також обов’язки громадянина країни.
 
Захід був спрямований на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини