Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:02:07

В області працюють 26 гімназій, 8 ліцеїв та один колегіум

05.11.2016   09:19Агенцiя

Першого вересня 2016 р. приступили до навчання 92,4 тис. учнів у 557 денних загальноосвітніх навчальних закладах Чернігівщини.

Переважна більшість шкіл (71%) знаходиться в сільській місцевості, тоді як частка учнів, які навчаються в них, становить 28%.

В області працюють 26 гімназій, 8 ліцеїв та один колегіум. Навчальну програму цих закладів освоюють 10% усіх школярів. У 59 навчально-виховних комплексах навчаються 4,1 тис. учнів.
   
У 2016 р. атестат про повну загальну середню освіту отримали 5,8 тис. випускників денних середніх закладів освіти та 49 осіб склали іспити екстерном. Із золотою медаллю закінчили школу 220 дітей, зі срібною – 153.

Базову загальну середню освіту одержали 8,3 тис. учнів та 10 осіб – екстерном.

Крім того, 286 осіб здобувають освіту у вечірній школі та в класах, що організовані при 5 денних загальноосвітніх школах.

Забезпечують навчальний процес 12,3 тис. учителів (у 2015/16 навчальному році – 12,6 тис.).
 
За рік кількість денних загальноосвітніх навчальних закладів скоротилася на 32, а кількість учнів збільшилася на 868.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини