Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:19:31

Працівники Управління поліції охорони провели пізнавальну зустріч з учнями

13.10.2016   07:55

Начальник відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони Чернігівської області майор поліції Олександр Граб та провідний психолог Роман Саченко навчали школярів азам безпечної поведінки.

З приходом осені в навчальних закладах лунають шкільні дзвінки, запрошуючи дітей у захоплюючий світ знань. Правоохоронці також поспішають розповісти й нагадати підростаючому поколінню про заходи безпеки.

- Професія поліцейського – дуже відповідальна та нелегка, часом буває і небезпечна. Поліція охорони служить надійним щитом у боротьбі зі злочинністю, дбає про публічний порядок та безпеку громадян в цілому, - розповів майор поліції Олександр Граб на початку бесіди з дітлахами. Під час зустрічі роз’яснював школярам алгоритми дій безпечної поведінки на вулиці, в громадському транспорті, у школі. Розповів як потрібно себе поводити у разі виникнення небезпечної ситуації, разом з дітьми згадали номери телефонів служб екстреного виклику.

Психолог Роман Саченко ознайомив школярів з правилами поведінки в під’їздах будинків та ліфтах з незнайомими людьми, також дитячу увагу було зосереджено на поведінці дитини вдома без дорослих. Розглядали та обговорювали різні ситуації: як діяти, коли дзвонять чи стукають в двері, як правильно спілкуватися по телефону. Для закріплення матеріалу в ігровій формі психолог провів з дітьми тренінгову вправу під назвою «Я захищений вдома» та протестував дітей на тему: «Я вмію говорити по телефону».

Хлопчики та дівчатка брали активну участь в незвичайному уроці, жваво відповідали на запитання лекторів та задавали свої питання, уточнювали, цікавилися та робили висновки з своєї поведінки. Кожен хотів себе проявити та продемонструвати набуті знання.

Після уроку правоохоронці продемонстрували школярам на подвір’ї екіпіровку та спецзасоби поліцейських охорони. Усі бажаючі мали змогу приміряти захисні шоломи, вдягти бронежилети, потримати в руках наручники, кийки, також спробували попрацювати з металошукачами. Жвавий інтерес викликав службовий автомобіль поліції охорони – діти утворювали чергу з бажаючих посидіти за кермом транспортного засобу, дозволили учням також ввімкнути проблискові маячки і спеціальний звуковий сигнал. Дітлахи були у захваті та із задоволенням позували перед фотокамерою.

Учні отримали на згадку про цю зустріч не тільки приємні враження, а й сувеніри з символікою поліції охорони. Для батьків та вчителів поліцейські охорони залишили інформаційно-рекламну продукцію для ознайомлення зі спектром послуг, що надає поліція охорони.

На закінчення зустрічі співробітники поліції охорони побажали дітлахам міцного здоров'я, добре вчитися й завжди поважати та слухатися своїх батьків та вчителів, а також пам'ятати та виконувати правила поведінки.

Класний керівник Ганна Капелюха з учнями подякували правоохоронцям за змістовну, цікаву та пізнавальну зустріч. Задоволені та сповнені позитивними емоціями діти з вигуками: «До побачення, приїздіть до нас ще!» проводжали від’їжджаючий автомобіль поліції охорони.

Такі профілактичні бесіди дуже важливі та необхідні. Спілкування поліцейських охорони з дітьми сприяє формуванню у підростаючого покоління позитивної думки щодо правоохоронної системи в цілому та почуття поваги до професії поліцейського. Дітям важливо знати, що поліцейський є надійним захисником, який охороняє громадський спокій, бореться зі злочинністю та завжди готовий прийти на допомогу.

- Хочеться, щоб кожна дитина зростала з розумінням та дотриманням певних правил поведінки у суспільстві, засвоїла свої права та обов’язки перед тим, як зробити крок у доросле життя і завжди змогла знайти вихід у складній життєвій ситуації, – зазначив начальник Управління поліції охорони в Чернігівській області Олег Гронь.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини