Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:07:59

Про якість освіти та медицини у районах області

05.10.2016   10:30Агенцiя

На базі Куликівського аграрного ліцею проводили нараду з керівниками обласних профтехучилищ.

В обговоренні також взяли участь перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, очільник обласного управління освіти Микола Конопацький, депутат обласної ради Віктор Труш, керівництво району, підприємці.

На порядку денному — якісне функціонування закладів профтехосвіти в умовах реформування. З цього року ПТНЗ перебувають на утриманні місцевих бюджетів. Для раціонального використання коштів громади варто переглянути систему роботи цих закладів.

— Профтехосвіта, безумовно, є необхідною для України — і Чернігівщини як аграрного регіону, зокрема. Втім такі освітні заклади мають готувати фахівців відповідно до запиту роботодавців. Ми не можемо собі дозволити випускати спеціалістів, що в області не є затребуваними, — зазначив Леонід Сахневич. — Для якісної організації процесу навчання заклади мають налагодити тісну співпрацю з потенційними роботодавцями. Це дозволить не лише створити кращу базу для навчання, а й забезпечити першим робочим місцем випускників ПТНЗ.

Про "кадровий голод" робітничих професій говорили і підприємці. Також вони зауважили, що почасти учні училищ не мають достатньо знань через застарілу навчальну базу.

У свою чергу керівники освітніх закладів нарікають на недостатнє фінансування та зменшення кількості учнів, що і не дозволяє приділити достатньо уваги переобладнанню кабінетів.

Вихід із цієї ситуації учасники обговорення бачать один — підготовка кадрів, так би мовити, на замовлення роботодавців.

— Перш ніж просити державну субвенцію на профтехосвіту на наступний рік, кожне училище має довести, що воно готове працювати та йти на реформування згідно з вимогами часу. Тому керівники професійно-технічних навчальних закладів повинні зараз працювати з бізнесом і владою, щоб вийти на ту модель подальшого розвитку, яка була б для усіх комфортною, — наголосив Арсен Дідур.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини