Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:10:23

Публічні закупівлі: від теорії до практики

05.10.2016   08:18Агенцiя

Під такою назвою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався семінар для фахівців у сфері публічних закупівель.

Навчання проходитиме з 4 по 7 жовтня та включатиме низку теоретичних та практичних аспектів здійснення публічних закупівель в Україні.

Висвітлюватимуться засади державної політики у сфері закупівель; особливості нормативно-правової бази (Закон України «Про публічні закупівлі»); основні положення, сфера застосування термінологія, відмінності нового закону та інші нормативно-правові акти.
Далі розглядатимуться функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”; порядок функціонування електронної системи закупівель; акредитація електронних майданчиків, типи замовників; порядок реєстрації замовників та учасників. Водночас увага слухачів звертатиметься на порядок здійснення допорогових закупівель з використанням системи Prozorro та особливості електронного аукціону.

Учасники семінару дізнаються про специфіку планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього). Далі йтиметься про визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; державний класифікатор ДК 016:2010 та єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Фахівці у сфері закупівель дізнаються про повноваження та функції тендерного комітету, уповноваженої особи; порядок організації, проведення процедури відкритих торгів, переговорної процедури закупівлі та порядок проведення закупівель за рамковими угодами.

Також висвітлюватимуться вимоги до змісту тендерної документації; кваліфікаційні вимоги до учасників торгів та умови забезпечення пропозиції. Окрема увага приділятиметься питанням контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Програмою навчання передбачено проведення серії практикумів, під час яких слухачі вчитимуться проводити допорогові закупівлі з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорні процедури закупівлі за новим Законом та складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.