Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:15:53

"Ерудити правознавства"

04.10.2016   12:04Агенцiя

З нагоди Дня Юриста України 4 жовтня в стінах Чернігівського інституту МАУП відбувся ІV сезон Міжвузівської інтелектуальної гри Брейн-ринг з правознавства.

Подібне студентське змагання у такому незвичному форматі проводиться в інституті вже не вперше. Студенти вкрай зацікавилися таким оригінальним форматом перевірки знань, адже звичайні науково-теоретичні конференції студентів не дають того адреналіну, тієї атмосфери, того рівня та якості перевірки знань, які дає їм Брейн-ринг.

Перед початком турніру ведучий Брейн-рингу – завідуючий кафедрою  «Правознавства», кандидат юридичних наук, доцент Войцеховський М.М. представив всім учасникам і вболівальникам шановне журі, до складу якого ввійшли: заступник директора ЧІ МАУП з науково-педагогічної роботи, к. е. н. Назарко С.О., к. ю. н. Сидоренко Є.В., викладач Захарчук І.В, викладач Савінова В.М, к. ю. н. Ткаченко О.Г.
У заході взяли участь 3 команди: «Правова група» ЧІ МАУП, «Авант’юристи» Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ, «Сіверяни» Академії Державної пенітенціарної служби України.

Бій за титул найрозумніших проходив у п’ять  етапів. Всі запитання та правильні відповіді на них голосно озвучувалися ведучим, що виключало будь-яку можливість невірно інтерпретувати ведучим зміст відповіді тої чи іншої команди. Такий формат надав можливість кожній команді-учасниці проявити не тільки свої знання, але і швидкість свого мислення (а так само вміння випередити команду-суперника в піднятті сигнального прапорця, що надає пріоритетне право першою відповідати на поставлене запитання). Доречи, багато питань, підготовлених кафедрою «Правознавства», мали каверзи, чимало – несподівані відповіді, що, поза сумнівом, створювало атмосферу постійної уваги і мисленої напруги як гравців, так і вболівальників. 
Варто відмітити, що не дивлячись на те, що на окремі запитання жодна з команд-учасниць не змогла надати правильні відповіді, тим не менш рівень підготовки учасників приємно здивував ведучого та журі Брейн-рингу. 

У результаті напружених і хвилюючих змагальних поєдинків призові місця між трійцею команд-учасниць Брейн-рингу розподілилися наступним чином – лідерами стала команда – «Сіверяни» Академії Державної пенітенціарної служби, України, друге місце зайняла команда «Правова група» ЧІ МАУП і почесне третє місце –  «Авант’юристи» Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ.

Команди-учасниці брейн-рингу були заохочені солодкими призами та схвальними грамотами.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.