Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:39:06

Відбувся семінар з Міжнародного гуманітарного права за участю військових юристів та командирів

24.09.2016   14:27

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що у селищі Десна, пройшов триденний семінар з питань імплементації Міжнародного гуманітарного права.

У даному заході, який відбувся в рамках співробітництва Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні зі Збройними Силами України, взяли участь військові юристи від Генерального штабу, командування Сухопутних військ, офіцери зі складу юридичних служб Навчального центру, командири підрозділів та представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Головною метою заходу став розгляд питань з надання юридичної допомоги командирам щодо виконання Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій та організація взаємовідносин з цивільним населенням в районі АТО. Зокрема, військові обговорили події на Сході України в контексті міжнародно-правових стандартів ведення військових дій у населених пунктах та визначили шляхи посилення цих стандартів у своїх військових частинах.

Також на тактичному полі Навчального центру відбулася демонстрація дій механізованого взводу в обороні та наступі з елементами практичного відпрацювання питань прийняття рішення командиром у бою із застосуванням норм Міжнародного гуманітарного права.

Наприкінці курсу кожен учасник отримав набір методичних матеріалів, які будуть використовуватися для подальшого навчання підлеглих основним принципам Міжнародного гуманітарного права, а також сертифікати від організаторів семінару.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.