Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:49:41

Визначено переможців обласних премій імені Софії Русової та Георгія Вороного

16.09.2016   11:52Агенцiя

15 вересня в обласній раді відбулося спільне засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери і колегії управління освіти та науки обласної державної адміністрації з визначення переможців обласних премій імені Софії Русової та Георгія Вороного. Головували на засіданні – очільник постійної депутатської комісії Сергій Журман та керівник обласної освіти Микола Конопацький.

Обидві регіональні премії були затвердженні обласною радою з метою піднесення ролі та авторитету педагогічних працівників в суспільстві, заохочення до творчої, результативної праці і престижності вчительської професії. Спочатку, в 2007 році, було затверджено Премію імені Софії Русової, а в 2011 році – імені Георгія Вороного.

Перша із них по 2009 рік вручалася десяти лауреатам з числа кращих працівників загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, а вже з наступного – рішенням обласної ради кількість нагороджених була подвоєна.

А ось Премія імені Георгія Вороного вручається щорічно п'яти найкращим представникам вищих навчальних закладів.

Розмір обох премій виплачується кожному її лауреатові у розмірі п'яти мінімальних заробітних плат, законодавчо встановлених на відповідний рік.

Отож сьогодні учасники спільного засідання обрали двадцять переможців із 32-х кандидатур, поданих районами і містами області на Премію імені Софії Русової, і п'ять лауреатів Премії імені Георгія Вороного, претендентами на яку було висунуто лише сім працівників вишів Чернігівщини.

На завершення лише зазначимо, що звання лауреатів обох премій, дипломи та грошові винагороди будуть вручені переможцям під час урочистостей з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини