Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:32:38

У Чернігові Кучма вручив стипендії фонду "Україна" 5 студентам

09.09.2016   14:10Агенцiя

У Чернігові сьогодні президент України Леонід Кучма (1994-2005) вручив стипендії президентського фонду "Україна" 5 студентам Чернігівського національного технологічного університету.

Президентські стипендії отримали студенти другого, третього і п'ятого курсів університету - Олександр Молочко, Марина Куловер, Альона Жабинська, Ярослав Конопля та Олександр Ківокурцев. Кандидатури саме цих студентів рекомендовані адміністрацією університету за вагомі досягнення у науковій діяльності, а також активність у громадському житті вишу. Л.Кучма зізнався журналістам, що з розробками стипендіатів фонду не ознайомлений. "Фонд і я не втручаємося у ситуацію", - повідомив він.
Звертаючись до студентів ЧНТУ, екс-президент України назвав їх кращими із кращих. "Для мене честь бути у цьому колективі, бо ніде не відчуваю так комфортно, по-домашньому, по-доброму, як у цьому залі", - поділився Л.Кучма.

Він закликав молодь об'єднатися і "підставити плече один одному", а також показати світові приклад.

"Дивлюся у завтра з оптимізмом: ми не маємо права мати на цій землі іншу державу, щоб нас поважали у світі, а не дивилися, як на жебраків", - зазначив Л.Кучма. Він також висловив упевненість, що "Україна є і вона обов'язково буде, щоб ні в кого не виникало сумнівів".

 Фонд "Україна" з 2004 року надає підтримку студентам технічних вищів. У такий спосіб фонд заохочує молодь до науково-практичних розробок, що сприяли б розвитку України. Цього року сума стипендій студентам становить 15 тис. гривень.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини