Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:50:14

Обговорили, як залучати кошти на термомодернізацію

08.09.2016   08:14

Покращити власний будинок просто, а особливо з можливостями, які існують зараз. Про це говорили 5 вересня під час семінару «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках», який організувала Чернігівська міська рада.

Учасниками заходу стали представники Проекту USAID «Муніципальна енергетичні реформа в Україні», ПАТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк», компанії «REHAU», Угоди Мерів-Схід, голова Асоціації ОСББ «Оберіг» (Львів) та Громадянська мережа ОПОРА.

Захід проведений в рамках Днів Сталої Енергії, які тривають цього тижня в Чернігові.

«Системний підхід до впровадження заходів з енергоефективності в багатоквартирних будинках, вибір якісних матеріалів та обладнання, розуміння важливості цих змін для майбутніх поколінь дадуть можливість зберегти екологію та суттєво підвищити рівень життя.

Новітні потреби передбачають прийняття сучасних рішень. Важливо активізувати людей до якнайшвидшого впровадження усіх можливих заходів, а також сприяти підвищенню рівня екологічної свідомості, а відтак – і підвищенню рівня енергоефективності України загалом», – наголосила під час виступу місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Семінар складався з трьох блоків. Перший блок передбачав обговорення проблеми функціонування ОСББ, залучення фінансування та підтримки при впровадженні енергоефективних заходів. Вікторія Погорєлова з Проекту USAID «Муніципальна енергетичні реформа в Україні» розповіла учасникам про кроки прийняття рішення співвласниками багатоквартирних будинків, а також про існуючі шляхи та можливості залучення фінансування для здійснення енергоефективних заходів.

Представники банків ділилися інформацією щодо умов кредитування та кількості вже наданих кредитів. Вони наголосили на заходах, на які спрямовані кредитні кошти, та на документах, необхідних для отримання позики.

У другому блоці йшлося про існуючі технології впровадження енергоощадних заходів. Учасники обговорили, яке технічне рішення здатне забезпечити надійний результат. У третьому блоці були представлені найкращі практики у сфері виконання енергоефективних заходів та особливості підтримки реалізації Угоди Мерів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини