Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 06:59:16

У рамках Днів сталої енергії проведений семінар на тему "Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках"

07.09.2016   08:23

5 вересня в Чернігові відбувся семінар на тему «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках».

Семінар проходив у рамках Днів сталої енергії у Чернігові, що проводиться відповідно до Європейської ініціативи – «Угода мерів». Захід пройшов за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Участь у семінарі взяли представники комунальних підприємств Чернігівської міської ради, представники банківської сфери АТ «Ощадбанк» та АТ «УкрГазбанк», представники компанії «Rehau», «Хенкель Баутехнік» та «СЕМПАЛ», голова правління ОСББ «Оберіг» м.Львів, голови правління ОСББ м. Чернігова, мешканці міста та консультанти проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Під час семінару учасники обговорили питання щодо практичних кроків ОСББ для скорочення витрат на впровадження енергоефективних заходів за програмою держенергоефективності. Зокрема: про використання сучасних технологій (обладнання) при проведенні робіт з утеплення будинків. Учасники ознайомлені також з державною та міською програмою утеплення житлових будинків в Україні та умовами кредитування банками заходів з утеплення будинків, у тому числі ОСББ.

Під час заходу представники ОСББ поділился своїм досвідом використання кредитів на утеплення своїх будинків.

Всі учасники семінару отримали компетентні відповіді на актуальні питання впровадження енергоефективних заходів, фахові консультації та інформаційні матеріали для більш детального вивчення.

Нагадуємо, з 1 по 9 вересня в Чернігові проводиться Європейський Тиждень Сталої Енергії. З цього приводу відбулось багато тематичних заходів для дітей різного віку: екскурсії старшокласників на енергопостачальні та інші підприємства, квест, брейн-ринг, вікторини, конкурс малюнка на асфальті «Збережемо природу».

Також впродовж місяця перед початком Днів сталої енергії проведені конкурси на кращий логотип Днів сталої енергії в Чернігові та кращу фото-картину на тему «Яскравий приклад енергозбереження». З вересня на Алеї Героїв була представлена виставка енергоефективного обладнання та технологій, виставка і тест-драйв електромобілів

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.