Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:52:01

Військова справа як вона є: в області пройшов національно-патріотичний захід "Я — патріот!"

30.08.2016   07:53Агенцiя

Близько двохсот юнаків із усієї області протягом трьох днів випробовували свої сили у армійській справі у справжній військовій частині, що у селищі Гончарівське на Чернігівщині.

Така можливість старшокласникам та студентам випала у рамках обласного національно-патріотичний заходу «Я – патріот!», що проводився за підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

Мета дійства — підвищення престижу військової служби, формування та пропаганда здорового способу життя, виховання морально – психологічної стійкості та почуття патріотизму.

На урочистому відкритті заходу учасників привітали заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко та командир військової частини В1688 Сергій Маленко. Перед початком змагань присутні вшанували пам'ять військовослужбовців частини, які поклали своє життя під час захисту України в ході антитерористичної операції.

Під час вишколу учасники проживали у казармах, проходили теоретичні та практичні навчання із військової і тактичної підготовки.

Крім цього, команди змагалися у спортивних дисциплінах: біг на 100 та 1000 метрів, метання ручних гранат, стрільба з автомату та підтягування.

У командному заліку серед учнів 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів переможцями стали представники Коропського району, друге місце посіла Борзнянщина, треті — юнаки з Куликівського району. Серед студентів вищих навчальних закладів перемогла команда Чернігівського національного технологічного університету.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь лише хлопці. Але на наступний рік організатори обіцяють долучати і дівчат.

— Враховуючи героїчну нашу 1-у танкову бригаду, на базі якої ми проводимо змагання, молодь має можливість відчути її бойових дух, — каже Сергій Сергієнко. — Важливо, аби у нас зростало покоління, яке може патріотично думати та патріотично діяти.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.