Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:52:25

Для дітей оздоровчого санаторію "Зелений гай" рятувальники провели пізнавальний захід

01.08.2016   07:36Агенцiя

З метою профілактики дитячого травматизму, навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності та діям у небезпечних ситуаціях, 29 липня фахівці Чернігівського міського відділу Управління ДСНС в області на території дитячого санаторію «Зелений гай», що у м. Чернігів провели інформаційно-пізнавальний захід.

Понад 150 хлопчиків і дівчаток різного віку з усієї області, які відпочивають та оздоровлюються у таборі, ознайомились з роботою рятувальників, тактико-технічними можливостями пожежно-рятувальної техніки та спорядження.

Зустріч була пізнавальною і дуже цікавою, адже фахівці ДСНС розповіли, як відпочивати безпечно при перебуванні біля водойм, у лісових масивах, на лонах природи, що потрібно робити, аби не допустити пожеж та як діяти у разі їх виникнення. Під час заходу діти мали змогу відчути себе справжніми вогнеборцями, зокрема приміряти на себе бойовий одяг, попрацювати з водяним стволом.

Крім того, рятувальники продемонстрували, як спецінструментом розрізаються  металеві конструкції під час вивільнення постраждалих у надзвичайних ситуаціях, ознайомили з характеристиками та правилами користування вогнегасником.

Аби діти змогли закріпити свої знання з питань безпеки життєдіяльності, їм вручались профілактичні пам'ятки та листівки. Допитливі малюки ставили багато запитань на які отримали вичерпні відповіді.

Наприкінці заходу діти подякували рятувальникам за цікаву зустріч та пообіцяли дотримуватись правил безпеки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини