Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:37:02

Термомодернізація для багатоповерхівок та приватних будинків Чернігова

21.07.2016   08:14Агенцiя

Готуватися до зими в Чернігові починають вже влітку. Що і як можна зробити, аби ефективно використовувати ресурси, вирішували 19 липня під час семінару «Готуй сани влітку: термомодернізаційні заходи для багатоповерхівок та приватних будинків».

Захід організувала Громадянська мережа ОПОРА на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

Викладачі вишу цікавилися, як можна легко економити ресурси в побуті та платити менше за комуналку. Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець навела прості приклади енергоефективних заходів, які можна впроваджувати у своєму будинку. Обговорили також особливості використання державної та місцевої програм підтримки енергоефективних заходів.

Зокрема, учасники зустрічі дізналися про досвід використання програми у Чернігівській області. Три ОСББ в Коропі, Ніжині та Бахмачі вже відчули переваги державної програми підтримки і залишилися задоволеними результатом. Нагадаємо, що ця програма передбачає компенсацію 40% кредитних коштів, спрямованих на реалізацію енергоефективних заходів в будинку, а якщо серед мешканців є отримувачі субсидій – компенсація становитиме 70%.

«Окрім державної програми підтримки, заходи з термомодернізації будинків, де створені ОСББ, можна буде реалізувати за допомогою місцевої програми на умовах співфінансування.

Кошти на енергоефективні заходи скрадатимуться на 80% від загальної вартості робіт – з коштів міського бюджету, і не менше 20% – з власних та залучених коштів ОСББ. Відтак всі бажаючі можуть звернутися до органів місцевої влади, аби прийняти участь в програмі», – роз’яснила Наталя Висіканець.

Місцева програма підтримки ОСББ та ЖБК передбачає допомогу жителям у створенні об’єднань співвласників, надання коштів для розробки технічної документації та проведення енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках. Вона дозволяє економити власні матеріальні ресурси. На реалізацію програми з місцевого бюджету Чернігова спрямували 25 млн 580 тис. грн.

Щоб детально проаналізувати отриману інформацію всі учасники інформаційної зустрічі отримали матеріали, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини