Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:29:40

Практичні аспекти реформування державної служби

02.07.2016   13:02

Засади реформування державної служби на основі нового законодавства розглянули в Семенівці.

Там 1 липня пройшов семінар для працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації. У його роботі брали участь голова райдержадміністрації Сергій Деденко та заступник голови районної ради Сергій Єрьома.

Виступ директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимира Бойка присвячувався основним аспектам Закону України «Про державну службу» та обговоренню тих його положень, що викликають найбільше запитань. Зокрема, слухачів цікавила регламентація  права державних службовців на застосування до себе пенсійного забезпечення за нормами старого закону.

Також дискусію викликало питання на яких засадах протягом перехідного періоду мають нараховувати зарплату тим державним службовцям, які згодом втратять цей статус та надалі виконувативатимуть фунції з обслуговування. Детальніше учасники попросили зупинится на процедурі організації конкурса на заміщення вакантної посади. Також йшлося про терміни застосування норм щодо деполітизації державної служби.

Заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби Валентин Дубок свою увагу зосередив на змінах до базового закону та низки інших законів, які покликані  на законодавчому рівні усунути існуючі розбіжності та суперечки. Також він відповів на запитання щодо практики застосування положень підзаконних нормативно-правових атків, зокрема, стосовно присвоєння рангів, нарахування стажу держслуби, проведення конкурсів.

Підбиваючи підсумки навчання голова райдержадміністарції Сергій Деденко відзначив його значне інформаційне навантаження та неформальний характер проведення.

Того ж дня в рамках виїзного семінару заступник начальника  відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Ожог виступила перед розпорядниками бюджетних коштів району з питань запровадження електронної форми державних закупівель та порядку їхнього проведення у системі ProZorro.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини