Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:35:12

Більше 1000 операторів та кочегарів котелень планує підготувати служба зайнятості до опалювального сезону

30.06.2016   11:47Агенцiя

Про це заявив заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Роговець. Саме стільки, за попередніми підрахунками, необхідно фахівців для обслуговування котелень у лікарнях, школах, дитячих садках, сільських та селищних радах тощо.

Це роботи з підвищеною небезпекою, а тому потребують фахівців відповідної кваліфікації. Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості вже влітку організовує навчання безробітних. За короткий термін вони безкоштовно мають змогу здобути та відновити необхідні навики роботи, аби на період опалювального сезону отримати гарантоване робоче місце.

Наприкінці червня за парти сіли перші групи слухачів – більше сотні безробітних з м.Чернігова, Щорського, Козелецького, Городнянського, Корюківського та Борзнянського районів підвищують свою кваліфікацію на базі КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат» та Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Вони опанують необхідні для подальшої роботи знання, а саме: вивчать технічні характеристики опалювальних котлів, їх будову, порядок експлуатації та обслуговування, навчаться відстежувати справність котельних установок, дотримуватись запобіжних заходів. Адже у процесі роботи їм доведеться стежити за показами приладів, температурою пару та рівнем води, а у разі несправності котла – оцінювати ступінь небезпеки та вживати відповідні заходи.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.