Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:59:18

Бібліотекарі Чернігова вже знають про переваги ОСББ

23.06.2016   09:13Агенцiя

Не тільки гарне, а й економічне житло в сучасних умовах бажають мати всі. Що саме можуть зробити жителі багатоквартирних будинків, аби «змусити» будинок не витрачати без нагальної потреби ресурси, розглядали під час семінару «ОСББ як інструмент підвищення енергоефективності для багатоквартирних будинків».

Захід провела Громадянська мережа ОПОРА 21 червня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці iм. В.Г. Короленка.
Працівники всіх структурних відділів бібліотеки відвідали семінар, щоб покращити умови власного житла та вчити енергоефективності відвідувачів бібліотеки.

«Термомодернізація – одна з можливостей, які надає ОСББ жителям багатоквартирних будинків. Відтак, будинки в яких створені об’єднання співвласників, можуть скористатися програмою державної підтримки населення, яка передбачає відшкодування суми кредиту на енергоефективні заходи. Для придбання енергоефективних матеріалів та обладнання держава компенсує 40% тіла кредиту для ОСББ та ЖБК», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець.

Для того, щоб користатися програмою, потрібно визначитися з енергоефективним заходом та підготувати необхідні документи. Можна звертатися у три банки: Ощадбанк, Укргазбанк та Укрексімбанк. Скористатися програмою можуть і власники індивідуальних будинків. Так, наприклад, для придбання «негазових» котлів, компенсація складатиме 20%, а на придбання енергоматеріалів та обладнання – 30% частини суми кредиту.
Правильна реалізація енергоефективних заходів дає можливість знизити суми у платіжках за комунальні послуги завдяки економії ресурсів.
«Якщо я насправді хочу стати господарем у своєму будинку, то маю приймати правильні рішення, враховуючи майбутні перспективи.

Прослухана інформація була доволі корисною. Після створення ОСББ мешканці багатоповерхового будинку зможуть самостійно опікуватися своїм місцем проживання, вирішувати, на що буде доцільніше витрачати кошти, точно будуть знати, хто обслуговує будинок і що зможе полегшити життя кожного з мешканців.

Також нагальна проблема з цінами на комунальні послуги може бути частково вирішена за умови створення ОСББ. Саме тому сьогодні створення таких об’єднань у кожному будинку може полегшити життя кожному», – поділилася роздумами учасниця семінару, працівник бібліотеки Олена Ганжа.

Для детальнішого вивчення обговорених питань учасники інформаційної зустрічі отримали постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».
   

За коментарями звертайтесь: місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програмГромадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканець
тел.: +38 093 765 69 31

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини