Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:13:27

Фахівці навчально-методичного центру та піротехніки ДСНС провели пізнавальний захід серед дітей

18.06.2016   07:26Агенцiя

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області постійно проводить інформаційно-профілактичну роботу серед населення щодо дій при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру.

Особлива увага приділяється попередженню дитячого травматизму протягом літнього оздоровчого періоду. Це обумовлено тим, що влітку, коли діти мають багато вільного часу для дозвілля і не надто наділені увагою дорослих, ризик виникнення надзвичайних подій за їх участю значно зростає.

Тому, співробітники центру разом з фахівцями групи піротехнічних робіт Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області зустрілися з вихованцями пришкільних оздоровчих таборів, розташованих на території сіл Количівка та Іванівка Чернігівського району. Для спілкування була обрана актуальна і досить важлива тема - "Поводження з вибухонебезпечними предметами".

Спочатку діти мали змогу переглянути навчальний фільм під назвою "Вибухонебезпечні знахідки", а потім ознайомилися з експонатами піротехнічного класу - патронами, мінами, гранатами, снарядами, гранатометами тощо. Рятувальники надали змістовні відповіді на запитання учнівської молоді, розповіли про небезпечну роботу в зоні проведення антитерористичної операції та ще раз нагадали основні правила поводження з вибухонебезпечними та іншими підозрілими предметами.

Як показав даний захід, діти залишилась задоволеними, адже знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в різного роду надзвичайних ситуаціях, дитина в майбутньому не стане винуватцем їх виникнення та зможе захистити себе і оточуючих людей.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини