Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:27:02

Термомодернізація з компенсацією коштів: можливості в Чернігові

10.06.2016   07:57

Попередити перетворення власного житла в «пожирача коштів» можна за допомогою методів енергозбереження та завдяки запровадженню термомодернізації.

Як це робити, розглядали на семінарі «Відповідальність власників – можливості заощадження» 8 червня в Чернігівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського. Захід провела Громадянська мережа ОПОРА.

Вчителі фізичної культури з Чернігівської області хотіли дізнатися більше про можливості, які наявні в Чернігові, та відвідали семінар, аби в подальшому покращувати умови власного життя та навчити енергоефективності учнів.

«Віднедавна заходи з термомодернізації будинків, де створені об’єднання співвласників, можна реалізувати за допомогою місцевої програми підтримки на умовах спів фінансування. Відтак, кошти на енергоефективні заходи складатимуться з коштів міського бюджету – 80% від загальної вартості робіт, і не менше 20% – з власних та залучених коштів ОСББ (ЖБК). Це передбачено міською програмою підтримки ОСББ та ЖБК, тож всі бажаючі можуть звернутися до органів місцевої влади, якщо хочуть отримати фінансову підтримку», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, Наталя Висіканець.

Програма сприяння створення та підтримки ОСББ передбачає допомогу жителям, зокрема надання коштів для розробки технічної документації та сприяння у проведенні енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках. На реалізацію заходів у програмі виділено 25 млн 580 тис. грн з місцевого бюджету.

Окрім місцевої програми, всі мешканці багатоквартирних будинків з ОСББ мають змогу скористатися державною програмою підтримки заходів з енергоефективності. Вона передбачає компенсацію 40% кредитних коштів, витрачених жителями.

Для детальнішого вивчення обговорених питань, учасники отримали інформаційні постери про особливості збереження тепла в приміщеннях, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.