Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:46:37

Свято Останнього дзвоника в опорній школі Городні. В гостях – голова ОДА

28.05.2016   09:09

27 травня, українські школярі, їхні родини й наставники відзначили свято Останнього дзвоника. Гостем заходу з цієї нагоди в Городнянській районній гімназії став голова ОДА Валерій Куліч.

Програма традиційної урочистої «лінійки» в своїй основі складалася з таких само традиційних елементів: щирі слова вдячності учнів учителям, емоційні напутні промови наставників, квіти, художні номери і, власне, останній дзвоник. Та, попри класичний стандарт свята, дещо виокремлювало його серед інших.

Городнянська районна гімназія – є опорною школою. Через це та завдяки ініціативності адміністрації закладу і району, підтримці голови облдержадміністрації Валерія Куліча і народного депутата-представника інтересів городнянців у Верховній раді Анатолія Євлахова, «лінійка» відбулася на ґанку реконструйованого напередодні приміщення, а подарунком до свята став новий шкільний автобус.

– Вітаю в першу чергу випускників із останнім дзвоником, адже після нього для вас відчиняються двері у доросле життя. Бажаю вам упевненості в собі та успіхів у вступній кампанії, щоб ви гідно представили свою гімназію, яка є потужним навчальним закладом і дає дійсно високий рівень знань, про що свідчить кількість призерів та переможців олімпіад і конкурсів, – звернувся до присутніх голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. – Дійсно, існує багато проблем в освітній галузі загалом і на Городнянщині зокрема. Найбільша з них – малокомплектні школи. Проблема загострена ще й тим, що довгі роки її розв’язання відтягувалося. Із 587 шкіл Чернігівщини більше 160 – малокомплекті, такі, в яких у середньому навчається 30 – 40 дітей. Безумовно, що за таких умов у таких школах рівень якості надаваних знань є дуже низьким. Тому звертаюся і до педагогів, і до батьків – ми не маємо права забирати майбутнє у наших дітей, наше завдання – дати їм якісну освіту. А зробити це можна виключно у таких закладах, як той, у якому ми сьогодні перебуваємо.

Наголошую, що метою не є лише закриття малокомплектних шкіл. У комплексі з цим ми маємо показати, в якій школі будуть учитися діти, побачити і впевнитися, що вона даватиме вищий рівень знань. І, безумовно, держава має забезпечити потужну базу для таких шкіл і комфортний підвіз до них дітей.

Тому сьогодні, користуючись нагодою, хочу передати вам цей прекрасний шкільний автобус. Завдяки спільним зусиллям цьогоріч уже придбано шість автобусів і ще 34 буде закуплено протягом року. Отже цю роботу ми продовжуємо і, передаючи ключі, бажаю дітям Городнянщини, щоб цей автобус став у нагоді та привіз вас до якісних знань, – із такого змісту промовою звернувся до городнянців Валерій Куліч.

Народний депутат України Анатолій Євлахов, зокрема, відзначив, що для нього сьогодні – великий день, бо нарешті гімназія виглядає достойно, як сучасний навчальний заклад, а учні навчаються у нормальних умовах. Нардеп запевнив, що роботи буде продовжено й надалі: «Ми не зупиняємося на цьому. Адже, незважаючи на тяжкі часи, які зараз переживає наша держава, якщо правильно витрачати кошти – на об’єкти, а не на кишені чиновників, то можна ще дуже багато чого збудувати не лише у Городні, а і в усій Україні».

– Сьогодні дійсно історична дата, адже завершено будівництво нашого приміщення. Сьогодні ж ми отримали гарний подарунок – красень-автобус, який, служитиме для того, щоб забезпечити рівний доступ учнів до освіти, – сказав директор Городнянської районної гімназії Михайло Федоренко.

Після того, як пролунав останній дзвоник і урочисті заходи було завершено, гості гімназії разом із директором і делегацією учнів вирушили у перший рейс нового шкільного автобуса, щоб спільно вшанувати героїв-захисників Батьківщини, поклавши квіти до пам’ятників городнянцям, загиблим у бойових діях на сході країни.

Повернувшись, голова ОДА, народний депутат, керівники міста і району отримали змогу поспілкуватися з освітянами в ході огляду приміщення гімназії для визначення об’єму подальших робіт із поліпшення бази закладу.

Крім того, у п’ятницю 27 травня Валерій Куліч відвідав Городнянську центральну районну лікарню та відділ екстреної медичної допомоги, принагідно обговоривши з управлінцями медичних закладів та керівниками району шлях реорганізації мережі лікарняних установ для підвищення ефективності системи та якості надаваних послуг.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини