Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:46:28

У пошуках стратегії економічного розвитку України

16.04.2016   08:41

14 квітня на базі інституту розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Стратегія економічного розвитку України: теоретичні засади та механізми реалізації».

Даний захід став платформою для обміну науковими напрацюваннями понад 340 учасників із 9 країн та 16 областей України, серед яких студенти, молоді науковці та імениті вчені. Близько 80 освітніх, наукових установ, органів влади та виробничників мали можливість опублікувати власні матеріали та поділитися ідеями стосовно економічного розвитку України.

Доповідачами на пленарному засідання були Микола Бутко, академік Інженерної академії та Академії економічних наук України, заслужений економіст України, д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту інноваційної діяльності та державного управління Чернігівського національного технологічного університету; Сергій Хоботня, директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації; Василь Лукач, к.пед.н., доцент, заслужений працівник народної освіти України, відмінник аграрної освіти України, директор ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»; Тетяна Камінська, д.е.н., професор, ректор Київського кооперативного інституту бізнесу і права; Микола Талавиря, д.е.н., професор, директор НДІ економіки та менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України; Микола Барановський, д.г.н., професор, завідувач кафедри географії Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя; Анатолій Іванько, к.е.н., доцент, завідувач кафедри аграрної економіки ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»; Роман Корінець, президент ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України»; Владислав Акулов-Муратов, к.н.держ.упр., докторант Національної академії державного управління при Президентові України та Олена Гонголь, керівник порталу з пошуку вакансій та резюме у сфері АПК - «Агрокар’єра».

Основним лейтмотивом доповідачів стала стратегія розвитку аграрної галузі регіону та України. Зокрема обговорено розвиток сільських територій, пошук інноваційних форм управління на мікро- і макрорівнях, підтримку малого і середнього бізнесу, випуск унікальних конкурентоспроможних продуктів як результат залучення всіх продуктивних сил України та використання потенціалу сільського господарства, промисловості і інфраструктури, підготовку висококонкурентного випускника ВНЗ. Значну увагу було приділено участі у грантових програмах та залученню інвестицій.

Важливо, що доповіді мали практичний, прикладний характер, що породжували масу дискусій та наштовхували на нові шляхи співпраці, спільну розробку бізнес-проектів. Адже адаптація напрацювань в реальне життя –прямо відповідає стратегії інституту як навчально-науково-виробничого інституту з поглибленою практичною підготовкою фахівців.

Далі конференція продовжила свою роботу по трьом напрямам. То ж бажаємо всім учасникам плідної роботи та подальших наукових звершень. І, пам’ятаймо, що Україна починається з кожного з нас!

Програма конференцiї (pdf)


ДОПОВІДІ УЧАСНИКІВ ПЛЕНАРНОГО ЗАСІДАННЯ:

    Стан i перспективи розвитку аграрної галузi Чернiгiвської областi (Хоботня С.В.)
    Пiдвищення надiйностi фiнансової звiтностi. Пiдхiд мiжнародних стандартiв (Камiнська Т.Г.)
    Перспективи сталого розвитку сiльського господарства України (Талавиря М.П.)
    Диверсифiкацiя економiки сiльських територiй Чернiгiвської областi як один iз визначальних напрямкiв активiзацiї їхнього розвитку (Барановський М.О.)
    Стратегiя регулювання розвитку аграрного сектора. Цiлi причини, напрями здiйснення (Iванько А.В.)
    Роль дорадництва у розвитку малого i середнього бiзнесу на селi (Корiнець Р.Я.)
    Изменения стейкхолдерских отношений в современном мире (Акулов-Муратов В.В.)


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини