Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:04:06

Вступ на державну службу за оновленими нормами

11.04.2016   14:42

Про це говорилося на виїзному семінарі-тренінгу на тему: «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування» для державних службовців органів виконавчої влади та посадових осіб місцевого самоврядування Новгород-Сіверського району.

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяли участь  –  Олена Володимирівна Мовчан – голова Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та В’ячеслав Маркович Кауфман – голова Новгород-Сіверської районної ради.

Під час ознайомлення із  основними новаціями Закону України «Про державну службу», який вступить в силу з 1 травня 2016 року, Підгайний Петро Михайлович – заступник директора  Центру, акцентував увагу присутніх на тому, що метою Закону є професіоналізація державної служби шляхом удосконалення правового регулювання державної служби відповідно до європейських принципів ефективного врядування. Новий Закон ґрунтується на інноваційному розумінні професійності державної служби, що полягає у об’єктивності, справедливості та неупередженості при підготовці політичних та прийнятті адміністративних рішень. Він підвищує соціальний статус державного службовця, впроваджує адекватне матеріальне забезпечення, краще захищає права на професію, насамперед, від впливу політичних факторів.

Перед учасниками семінару також виступив Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління, який розповів про підзаконні нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу» та відповів на численні запитання присутніх.

Ожог Олена Володимирівна – головний спеціаліст відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації розповіла учасникам семінару про новації та проблемні питання у сфері державних закупівель, а також про сутність та механізми проведення електронних державних закупівель.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.