Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:35:15

Реформа державної служби як елемент побудови ефективної системи управління в державі

21.03.2016   14:22

Для для державних службовців місцевих органів виконавчої влади, посадових осіб місцевого самоврядування Менського району проведено виїзний семінар-тренінг на тему: «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування».

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяла участь Неруш Вікторія Валентинівна – керівник апарату Менської районної державної адміністрації, яка акцентувла увагу на значимості теми семінару як для державних службовців органів виконавчої влади, так і для посадових осіб місцевого самоврядування, а також розпорядників бюджетних коштів, які, в свою чергу, хочуть серйозно поглибити свої знання у сфері електронних державних закупівель, та довідатися про основні нюанси змін в державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Ожог Олена Володимирівна – головний спеціаліст відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації розповіла учасникам семінару про новації та проблемні питання у сфері державних закупівель, а також про сутність та механізми проведення електронних державних закупівель.

Підгайний Петро Михайлович – заступник директора  Центру, у своєму виступі акцентував увагу присутніх на важливості реформування державної служби та врахуванні європейських стандартів та кращого зарубіжного досвіду в контексті реформування державного управління.

Принциповими новаціями Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 р. №889, – зазначив Підгайний П.М., – стануть розмежування політичних та адміністративних посад та врегулювання статусу державного службовця, виключно конкурсні процедури добору на державну службу та гарантування рівного доступу до державної служби, поєднання системи винагород з оцінкою роботи та об’єктивні підстави просування по службі, посилення персональної відповідальності за виконання обов’язків та створення умов прозорої діяльності державних органів тощо.

Перед учасниками семінару також виступив Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління, який розповів про підзаконні нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу» та відповів на численні запитання присутніх.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини