Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:11:38

Виправданий ризик

14.03.2016   08:20

Парафіївська об`єднана територіальна громада – наочна демонстрація можливостей наближення управлінських послуг до населення, отже – мети територіальної реформи в Україні.

Це виправданий ризик, що дозволить, зрештою, створити нову реальність – країну самоврядних громад, де роль держави зведеться до мінімуму. Такі думки висловлювалися під час четвертого семінару, що проводився Центром підвищення кваліфікації для об`єднаних тергромад. З його учасниками, працівниками виконкому, спілкувалися експерт офісу реформ Микола Силенко, начальник управління департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Демиденко, начальник відділу управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Наталія Покідько.

Під час навчання йшлося про формування оптимальної структури виконкому, умови оплати праці їхніх працівників, управління закладами бюджетної сфери, зокрема використання державних субвенцій на освіту та охорону здоров`я. Розглядався проект постанови Кабінету Міністрів України про надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад та роз`яснювалася процедура отримання зазначених коштів. Наголошувалося на необхідності розробки стратегії розвитку громади. Також висвітлювалися зміни до тендерного законодавства, зокрема перехід на електронні закупівлі.

Друга частина семінару присвячувалася створенню та функціонуванню центрів надання адміністративних послуг. Відповідно до спільної думки для відносно невеликих громад найкращим рішенням є створення відповідного відділу або сектору виконкому.

Він зможе надавати адміністративні послуги, що відповідають власним повноваженням нових громад. Інші послуги мешканці громад можуть отримувати за допомогою встановлення віддалених робочих місць адміністраторів. На завершення спілкування експерти закликали не чекати змін, а самим пропонувати їх – виходячи з власного розуміння ситуації.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини