Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:10:41

Виправданий ризик

14.03.2016   08:20

Парафіївська об`єднана територіальна громада – наочна демонстрація можливостей наближення управлінських послуг до населення, отже – мети територіальної реформи в Україні.

Це виправданий ризик, що дозволить, зрештою, створити нову реальність – країну самоврядних громад, де роль держави зведеться до мінімуму. Такі думки висловлювалися під час четвертого семінару, що проводився Центром підвищення кваліфікації для об`єднаних тергромад. З його учасниками, працівниками виконкому, спілкувалися експерт офісу реформ Микола Силенко, начальник управління департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Демиденко, начальник відділу управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради Наталія Покідько.

Під час навчання йшлося про формування оптимальної структури виконкому, умови оплати праці їхніх працівників, управління закладами бюджетної сфери, зокрема використання державних субвенцій на освіту та охорону здоров`я. Розглядався проект постанови Кабінету Міністрів України про надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об`єднаних територіальних громад та роз`яснювалася процедура отримання зазначених коштів. Наголошувалося на необхідності розробки стратегії розвитку громади. Також висвітлювалися зміни до тендерного законодавства, зокрема перехід на електронні закупівлі.

Друга частина семінару присвячувалася створенню та функціонуванню центрів надання адміністративних послуг. Відповідно до спільної думки для відносно невеликих громад найкращим рішенням є створення відповідного відділу або сектору виконкому.

Він зможе надавати адміністративні послуги, що відповідають власним повноваженням нових громад. Інші послуги мешканці громад можуть отримувати за допомогою встановлення віддалених робочих місць адміністраторів. На завершення спілкування експерти закликали не чекати змін, а самим пропонувати їх – виходячи з власного розуміння ситуації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини