Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:31:02

Ми – ідеалісти

29.02.2016   08:08Агенцiя

«Ми – ідеалісти, тому першими пішли на створення об`єднаної територіальної громади. Для нас зрозуміло, що залишатися зі старим адміністративним устроєм, дуже централізованим, не можна», – такі думки висловлювали працівники виконкому Кіптівської об`єднаної територіальної громади під час настановчого семінару 26 лютого.

Проводився він Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів та був першим із серії подібних навчань. Відкрив семінар сільський голова Володимир Кучма, а зі слухачами спілкувалися експерт Чернігівського офісу реформ Микола Силенко, начальник відділу департаменту фінансів облдержадміністрації Світлана Демиденко, начальник управління адміністративних послуг Чернігівської міськї ради Микола Овсянник.

Семінар пройшов у формі консультації. Зокрема, його учасників цікавили такі питання: «Якою повинна бути примірна структура виконкому об`єднаної територіальної громади, оплата праці їх працівників і чому? Чи потрібно новим сільським та селищним громадам мати власні фінансові управління чи достатньо бухгалтерії? Що треба зробити, аби отримати в цьому році обіцяні державою кошти на розвиток інфраструктури? Чи може громада в рамках обласної програми самостійно провести тендер на закупівлю потрібного їй шкільного автобусу? Що робити, якщо субвенції на освіту суттєво не вистачає? Коли громаді передаватиметься первинна медицина і як раціональніше нею управляти? Чи доцільно створювати в громаді власний Центр надання адміністративних послуг? Якщо так, то які послуги на рівні громади він може забезпечити, а які – ні? Скільки працівників необхідно? Коли і де вони навчатимуться?».

Стосовно останнього прозвучала така пропозиція – ЦНАП у сільській територіальній громаді ефективно може забезпечити надання адміністративних послуг у межах власних повноважень. Що ж до інших – тобто тих, що покладені на центральні органи влади, то краще йти шляхом обладнання на місцях віддалених робочих місць, тобто адміністративні послуги в такому разі надаватимуться через колег з інших ЦНАПів за допомогою сучасних інформаційних технологій. Зрозуміло, що такий підхід потребуватиме грошових розрахунків та перевірки практикою.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.