Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:41:16

Круглий стіл "Європейський Союз - Східне партнерство: співпраця в сфері освіти та науки"

28.01.2016   15:47Агенцiя

25 січня в Чернігівському національному технологічному університеті відбувся Круглий стіл «Європейський Союз - Східне партнерство: співпраця в сфері освіти та науки».

Подія мала стратегічне значення на міжнародному освітньо-науковому просторі. На захід були запрошені представники вищих навчальних закладів - партнерів Університету, а саме: Павел Чернецький – професор, ректор Варшавського університету менеджменту (Польща); Мірослав Келемен  - професор, ректор Кошицького університету охоронного менеджменту (Словацька Республіка); Мірослав Бадіда – доктор наук, професор, завідувач кафедри процесів та інженерії довкілля Кошицького технічного університету (Словацька Республіка); Лідія Соботова – професор Кошицького технічного університету (Словацька Республіка); Станіслав Шабо – професор, завідувач кафедри повітряного транспорту факультету транспортних наук Чеського університету в Празі (Чеська Республіка); Бадрі Гечбаія - доктор економіки, керівник департаменту управління бізнесом Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія); Кетеван Голетіані – доктор технічних наук, декан факультету логістики Батумського Навчального університету навігації (Грузія) та Гурамі Джаміашвілі – магістрант Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія).

В рамках круглого столу ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Миколайович Шкарлет презентував іноземним гостям досягнення та напрацювання університету за останні роки. Директори, декани, професори  університету мали можливість обговорити конкретні пропозиції співпраці між інститутами, факультетами та кафедрами ЧНТУ та університетів Грузії, Словацької Республіки, Чеської Республіки та Польщі. Між Варшавським університетом менеджменту та Чернігівським національним технологічним університетом було підписано угоду про створення Україно-Польського Центру, що сприятиме вивченню польської та відповідно української мов, а також значно розширить можливості академічної мобільності за напрямом «Україна–Польща».

Підсумком Круглого столу стало підписання угоди про створення Міжнародного консорціуму освітньо-наукової співпраці. Ініціатором і лідером Консорціуму є Чернігівський національний технологічний університет. Крім українського університету, Консорціум утворюють: Варшавський Університет Менеджменту (Польща), Кошицький технічний Університет (Словацька Республіка), Університет Охоронного Менеджменту в Кошице (Словацька Республіка), Чеський Університет  в Празі (Чеська Республіка), Батумський Державний Університет ім. Шота Руставеллі (Грузія) та Батумський Навчальний Університет Навігації (Грузія).

Об’єднані університети будуть співпрацювати в галузі наукових досліджень та  освітнього процесу. Наукове співробітництво передбачає, зокрема, спільне виконання міжнародних грантів та науково-дослідних проектів, обмін досвідом, розширення можливості для взаємних публікацій у виданнях, спільне проведення конференцій тощо. Однією з найважливіших цілей такої співпраці є створення спільної освітньої пропозиції, яка передбачатиме вивчення студентами окремих предметів в партнерських університетах та отримання, наприклад, спільного диплому. Співробітництво також передбачатиме студентський обмін.

Ректор Чернігівського національного технологічного університету відзначив, що співпраця між університетами особливо важлива для України та Грузії, які не є членами Європейського союзу, тому що це партнерство відкриває безліч нових можливостей у сфері розвитку освіти та науки.

Після пленарного засідання Круглого столу відбулася урочиста церемонія нагородження відзнаками Doctor Honoris Causa за вклад у розвиток міжнародної діяльності університету. Дошку пошани ЧНТУ відтепер доповнили: Павел Чернецький – професор, ректор Варшавського університету менеджменту (Польща); Мірослав Келемен  - професор, ректор Кошицького університету охоронного менеджменту (Словацька Республіка); Мірослав Бадіда – доктор наук, професор, завідувач кафедри процесів та інженерії довкілля Кошицького технічного університету (Словацька Республіка); Станіслав Шабо – професор, завідувач кафедри повітряного транспорту факультету транспортних наук Чеського університету в Празі (Чеська Республіка); Бадрі Гечбаія - доктор економіки, керівник департаменту управління бізнесом Батумського державного університету імені Шота Руставелі (Грузія); Кетеван Голетіані – доктор технічних наук, декан факультету логістики Батумського Навчального університету навігації (Грузія).

Чернігівський національний технологічний університет висловлює подяку іноземним гостям за візит до Чернігова та готовність співпрацювати в рамках домовленостей, а також запрошує інші університети до співробітництва в рамках Міжнародного консорціуму освітньо-наукової співпраці.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини