Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:01:40

Обіймам морози та грип не завада. ФОТО

21.01.2016   16:11Агенцiя

21 січня відзначається Міжнародний день обіймів. В цей день прийнято дарувати свої обійми кожному, хто цього забажає. Гаслами цього дня стають такі фрази «Вільні обійми», «Обійму безкоштовно», «Теплі обійми», «FREE HUGS» і т.д.

Молодіжна громадська організація «ММЦ «Жменя» запросила в цей день чернігівців підтримати цю традицію, організувавши флеш-моб «Безкоштовні обійми». До акції долучилися волонтери громадських організацій, студенти та педагоги.
 
Активісти зібралися на площі біля Мегацентру і обіймалися з перехожими, даруючи їм частинку свого тепла. Для декого такий прояв доброти та почуттів був неочікуваний і тому реакція у містян була різна. Хтось дивувався, хтось починав обніматися з усіма і також долучався до акції, хтось мовчки проходив, поспішаючи у справах. Але мета була досягнута: за півгодини дівчата та хлопці подарували свої обійми багатьом чернігівцям. Науковці стверджують, що під час обіймів у людини підвищується рівень гемоглобіну і з’являється відчуття щастя.

На думку учасників флеш-мобу такі акції корисні і варті уваги. Вони дарують душевне тепло, радують і організаторів і учасників. «Обніматися корисно і весело, - прокоментували свої враження від акції викладачі ЧНТУ. – Обійми – це чудовий спосіб підтримати друзів, близьких та рідних. Обіймаючись ми відчуваємо захищеність, тепло і душевну гармонію».

За словами керівника ММЦ «Жменя» Регіни Гусак, активісти вирішили підтримати Міжнародний день обіймів, не зважаючи на загрозливі чутки про епідемію грипу, через те, що ті, хто дарує свої обійми та душевне тепло, застраховані від різних епідемій. «Цією акцією ми хотіли наголосити чернігівцям на тому, що найціннішим у нашому житті є все те, що ми віддаємо ближнім та друзям безкоштовно: обійми, дружба, повага, любов, небайдужість», - зазначила Регіна Гусак. Також вона розповіла про те, що окрім обіймів учасники акції займалися поширенням безкоштовних інформаційних матеріалів з питань збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї в рамках реалізації проекту «Здорова родина-щаслива країна» програми «Здоров`я жінок України». І додала: "Ми продовжуємо проводити наші інформаційні кампанії на ці теми задля того, щоб наша молодь обіймалася відповідально. Звичайно обійми мають бути вільними, але все ж таки відповідальними».

Прес-служба ЧММГО «ММЦ «Жменя»

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.