Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:15:15

Студенти Навчально-наукового інституту — переможці V Регіональної олімпіади з історії Великої Вітчизняної війни

01.12.2015   09:08Агенцiя

Команда Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського тріумфувала на V Регіональній олімпіаді з історії Великої Вітчизняної війни (у контексті Другої світової війни), що пройшла 24-25 листопада 2015 року у Гомельському державному університеті імені Франциска Скорини.

Олімпіада була приурочена до дня визволення Гомеля від німецько-фашистських загарбників.

За перемогу на олімпіаді змагалося 12 команд з Білорусі та України. На жаль, команда Брянського державного університету, цього року не змогла приїхати в Гомель.

Команда Навчально-наукового інституту історії на олімпіаді виступала у складі Владислава Пархоменка (52 група), Аліни Бенько (52 група), Дар'ї Осипенко (44 група), Володимира Чистякова (22 група), Катерини Нікітіної (10 група).

Усі учасники отримали індивідуальні тестові завдання, присвячені подіям Другої світової війни, які студенти мали виконати протягом години. Дуже приємно, що чернігівські студенти-історики показали відмінний результат і за рішенням суддів здобули 1-е місце та стали переможцями. Крім того, в особистому заліку серед усіх команд, 3-е місце посіла студентка 44 групи Дар'я Осипенко.

На згадку про участь в олімпіаді команда Інституту отримала від організаторів диплом та цікаві книжки, присвячені історії Білорусі.

Олімпіада пройшла у дружній атмосфері. Кожен учасник отримав безцінний досвід та позитивні емоції від перебування у прекрасному місті над Сожем.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.