Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:37:21

Безробітні з’ясували, хто керуватиме житлом в Чернігові

23.11.2015   07:54

Хто повинен керувати житлом, вирішували 20 листопада учасники тренінгу в Чернігові. Громадянська Мережа ОПОРА за сприяння Чернігівського міського центру зайнятості розповіла, чи може держава допомогти звичайним жителям в економії коштів й ресурсів.

454 кредитів на суму понад 5,5 млн. грн видано по Чернігову в рамках державної програми підтримки енергоефективності, але жоден кредитний договір з ОСББ не оформлений. На цьому наголосив начальник управління економіки Чернігівської міської ради.

«Відповідальність за житло лежить на власнику. Саме споживач має визначати, хто буде представляти його інтереси, керувати житловим фондом і зберігати його у відповідному стані. Це важливий та необхідний крок до енергонезалежності усієї держави», – наголосила координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Більшість осель досі обігріває вулицю через недостатню ізоляція вікон і дверей, слабке утеплення стін. При цьому, енергоефективні будинки, за словами фахівців, більш економічні. Наприклад, 26 млрд грн українці щорічно переплачують за обігрів свого житла.

Як цього уникнути, розповідала модератор заходу. Це конкретні кроки для кожного будинку, які можна реалізувати за допомогою фінансової підтримки держави у вигляді компенсації до 40% коштів, витрачених ОСББ на енергоефективні засоби.

Присутні отримали також інформаційні матеріали, які деталізують тематику заходу, та підготовані Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини