Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:43:42

Якщо ви не маєте професії або ваш фах не затребуваний на сучасному ринку праці

17.11.2015   15:44Агенцiя

Державна служба зайнятості пропонує вам безкоштовно скористатися послугою з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Згідно з чинним законодавством професійне навчання організовується на замовлення роботодавців або для самозайнятості, провадження підприємницької діяльності, що гарантує ваше майбутнє працевлаштування.

Всі витрати, пов'язані з організацією навчання, здійснюються за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Крім того, у період професійного навчання служба зайнятості надає громадянам допомогу по безробіттю, що була їм попередньо призначена, при потребі компенсує витрати на проїзд та проходження медичного огляду, забезпечує проживання в гуртожитку.

Безробітні вчаться на підприємствах, а також у навчальних закладах як Чернігівської області, так і за її межами. Це й професійно-технічні та вищі навчальні заклади, навчально-курсові комбінати, автомобільні школи тощо. Крім того, служба зайнятості України має власну мережу навчальних закладів. Це сучасні центри професійно-технічної освіти з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня. Такі заклади нині діють у Рівненській, Одеській, Харківській, Сумській, Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях.
Загалом протягом січня-жовтня 2015 року на Чернігівщині цією послугою скористалися майже 4700 громадян.

В області нині потрібні водії автотранспортних засобів, продавці, кухарі, слюсарі-ремонтники, трактористи, електрогазозварники, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, а в Чернігові, зокрема, водії тролейбусів. На фахівців цієї професії в обласному центрі сталий попит, адже кваліфікованих тролейбусників у місті бракує. Здобути затребувану на ринку праці професію можна безкоштовно за сприяння служби зайнятості.

Наразі за її направленням десять безробітних громадян уже оволодівають новою для них професією. Під час навчання, яке розпочалося наприкінці жовтня і триватиме 5,7 місяців, слухачі опанують теорію та пройдуть практику.

За цей час вони ознайомляться з рядом дисциплін, зокрема основами галузевої економіки і підприємництва, правових знань, інформаційними технологіями, будовою та технічним обладнанням тролейбуса, правилами дорожнього руху, охороною праці, основами безпеки руху, експлуатації тролейбуса і правилами обслуговування пасажирів. Кваліфіковані викладачі, сучасні методики навчання сприяють ефективному засвоєнню нових знань. Теоретичний курс безробітні опановують на базі КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат». До речі, це – єдиний навчальний заклад в області, який готує таких фахівців.

Потім, на виробничій практиці, слухачі закріплять здобуті знання та вчитимуться обслуговувати тролейбуси. Стажуватимуться вони в КП «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міськради, куди за направленням служби зайнятості й будуть працевлаштовані після успішної здачі всіх іспитів.

Цього року вже одна група слухачів закінчила навчання. В результаті сім безробітних працевлаштовано водіями тролейбусів.

Отже, якщо і ви мрієте здобути актуальну професію і прагнете знайти роботу, звертайтесь до служби зайнятості! Можливість освоїти фах, який сьогодні користується попитом на ринку праці, або підвищити свою кваліфікацію до сучасних вимог роботодавців для багатьох громадян є запорукою успішного працевлаштування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини