Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 06:05:12

Студенти вирішували, чи варто створювати ОСББ

06.11.2015   08:41

Що таке ОСББ та чи необхідно його створювати вирішували студенти технологічного університету в Чернігові в рамках інтерактивної лекції «Що ми знаємо про ОСББ», яку проводила Громадянська мережа ОПОРА.

Студенти порахували, скільки в середньому за місяць будуть платити звичайні користувачі за житлово-комунальні послуги та співвіднесли ці дані з середніми зарплатами по Чернігову. При цьому модератор заходу допомогла визначити, скільки ресурсів втрачається через малоефективні будинки.

«Деякі студенти вже проживають або будуть проживати окремо від батьків. Саме тому їм необхідно розуміти, як в побуті можна використовувати меншу кількість ресурсів та як зробити будинок енергозберігаючим. Після такого детального обговорення вони вже знатимуть, що потрібно робити, та зможуть поділитися цим з найближчим оточенням. Створення ОСББ здатне значно полегшити життя та сприяти впровадженню енергоефективних та енергозберігаючих заходів в будинках користувачів. Це можна прослідкувати на вже наявних прикладах дієвих ОСББ», – наголошує місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Цього року в період з січня по вересень в містах України створено понад 500 ОСББ, а попередньо року такий самий показник був за весь календарний рік.

Є безліч прикладів дієвих ОСББ в різних містах України, які своєю роботою дозволили утеплити багатоквартирні будинки, замінити вікна або лампи на більш енергоефективні, встановити лічильники або ІТП. Ці нововведення часто здійснювались з компенсацією від держави 40 % витрачених коштів.

У підсумку учасники заходу виявили зацікавлення до створення ОСББ та отримали інформаційні постери від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які містять поради щодо підвищення енергоефективності у побуті.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини