Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:07:34

Освітяни обговорювали світоглядні орієнтири національно-патріотичного виховання дітей та молоді

02.11.2015   09:49Агенцiя

Складні суспільно-політичні умови, військова агресія на сході України змінили свідомість багатьох громадян та згуртували усіх нас навколо єдиної спільної цілі – відновити цілісність і незалежність рідної землі, взяти на себе відповідальність за розбудову демократичної і правової європейської держави, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

Не залишились осторонь доленосних подій у державі та продемонстрували міцну громадянську позицію і учнівські та педагогічні колективи області.

Навчальні заклади Чернігівщини стали справжніми осередками становлення патріотичної свідомості юних громадян України, ініціювали проведення численних патріотичних акцій та заходів.

У червні 2015 року Міністерство освіти і науки України затвердило нову Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Саме обговоренню основних аспектів виховання юних патріотів України в умовах роботи позашкільних навчальних закладів і був присвячений обласний семінар директорів (методистів) районних Центрів (Будинків) дитячої та юнацької творчості, який відбувся у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва 28 жовтня.

Відкрив роботу семінару заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.:

- «Сьогодні у позашкільних навчальних закладів є унікальний шанс стати справжніми генераторами інноваційних ідей виховання юних патріотів України».

Заступник начальника Управління освіти і науки також наголошував на активізації діяльності учнівського самоврядування, методичної роботи та широкого висвітлення діяльності ПНЗ області в царині національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. Наголосив і на тому, що необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб в умовах децентралізації не просто зберегти існуючу мережу ПНЗ області, а й розширити її та охопити якомога більшу кількість дітей корисною гуртковою роботою.

Цього ж дня в обласному Палаці дітей та юнацтва проходила сесія обласної Ради старшокласників на тему «Формування в особистості активної громадянської позиції засобами учнівського самоврядування».

Делегати районних рад старшокласників презентували своїм колегам патріотичні проекти та акції, які юні лідери проводять у власних навчальних закладах. Окрім висвітлення проведення ряду патріотичних і волонтерських акцій, благодійних ярмарків і флешмобів, реалізованих для підтримки військовослужбовців, вимушених переселенців зі сходу України та ветеранів Другої світової війни, діти презентували власні проекти стратегії розвитку рідного краю із шляхами вирішення актуальних проблем.

Дивлячись на ці світлі дитячі обличчя і величезний ентузіазм у палаючих очах, хочеться вірити, що ці юні рішучі патріоти України зможуть втілити у життя усі свої амбітні проекти і забезпечать щасливе і процвітаюче майбутнє нашій Батьківщині.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини