Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:29:54

Вчимося правильно діяти в надзвичайних ситуаціях

24.10.2015   09:26Агенцiя

У період з 19 по 23 жовтня проводились заняття з категорією слухачів «Заступники керівників суб’єктів господарювання».

В ході занять до слухачів було доведено порядок організації та функціонування системи цивільного захисту, можливі заходи по зменшенню наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Викладачі центру розповіли, як правильно планувати та проводити евакуаційні заходи у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій. Слухачі ознайомились з новими нормативними документами у сфері цивільного захисту.
   
Окрема тема була присвячена медичному захисту у надзвичайних ситуаціях, бо люди, які знають основи надання першої домедичної допомоги, повинні бути у кожній родині, серед співробітників і сусідів. В програмі функціонального навчання та програмах постійно-діючих семінарів передбачено вивчення цих питань. А оскільки тільки практичне вивчення кожного навчального питання учасниками занять може сприяти виробленню міцних навичок, необхідних для надання домедичної допомоги потерпілим у складних умовах надзвичайних ситуацій, то після набуття теоретичних знань, слухачами курсів було відпрацьовано практично: прийоми проведення серцево-легеневої реанімації на тренажері –манекені «Максим» з індикацією і тестовими режимами.

Також виконали деякі види пов’язок, такі як «чепець», «рукавичка», «рицарська рукавичка» та хрестоподібна пов’язка на потиличну частину голови. Слухачі дізнались, як можна при необхідності накладати пов’язки за допомогою хустки або шарфа в ситуації, якщо нема бинта.
   
Щоб визначити єдину думку сприйняття питань цивільного захисту та обмінятись досвідом, в кінці занять був проведений круглий стіл.
   
За результатами навчання слухачі отримали посвідчення державного зразка, які дійсні протягом 5 років, але головне — оновили свої знання щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, оскільки життя та здоров’я людей, є основним завданням нашої держави.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини