Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:15:19

Міліція профілактувала серед підлітків явище торгівлі людьми

02.10.2015   09:54

Працівники кримінальної міліції у справах дітей та відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, провели спільну профілактичну зустріч з вихованцями центру соціальної реабілітації для дітей у Чернігові.

Працівники міліції застерегли підлітків від найбільш типових необачних дій, здатних призвести до потрапляння людини у різні види рабства - як сексуального, так і трудового.

Під час бесіди правоохоронці продемонстрували профілактичний відеофільм, де чітко змальовано весь механізм перетворення вільної людини на жертву сучасних работоргівців. Героїні стрічки - двоє дівчат, які прагнули «красивого» життя і через те ставилися некритично до сумнівних пропозицій, а зрештою (зусиллями близьких родичів!) були вивезені за кордон з метою продажу у рабство.

Після перегляду настільки промовистого відеоряду представник відділу БЗПТЛ Сергій Данич прокоментував дії кожного персонажу стрічки та розповів про відповідальність, яка настає відповідно до чинного законодавства. Також він відповів на всі поставлені підлітками запитання і передав слухачам посібник з протидії торгівлі людьми.

Здобувши початковий матеріал, підлітки з ініціативи працівників міліції вже самі поринули у тематичні роздуми. Старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області Наталія Юріна провела з ними гру «Фото-фішка», під час якої діти мали самостійно оцінити перспективи розвитку ситуації, зображеної на запропонованому малюнку. Також вихованці закладу висловлювали свої думки стосовно того, як і чому слід уникати негативних зразків поведінки, зображених на малюнках, і чи містять вони небезпеки подальшого потрапляння персонажів у сексуальне чи трудове рабство.

Для закріплення матеріалу була проведена гра «Вірно чи хибно», в ході якої юнаки та дівчата продемонстрували добре засвоєння та усвідомлення розглянутого матеріалу. Вони дали чіткі правильні відповіді на твердження, що стосуються попередження торгівлі людьми. Вихованці центру соціальної реабілітації погодились з тим, що довіра в таких питаннях не може бути остаточною, а будь-які підозри та сумніви мають максимально ґрунтовно перевірятись, адже ціною легковажності може стати свобода і безпека людини, а нерідко - і її життя.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини