Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:34:24

Новий "Барвінок" і традиційний ярмарок

30.09.2015   08:33

Цієї суботи в ході візиту до Прилуцького району голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч відвідав село Замістя, де взяв участь у відкритті нового дошкільного навчального закладу «Барвінок».

Реконструкція приміщення для дитсадка майже на 90% фінансувалася за рахунок коштів, сплачених до державного бюджету компанією «Укрнафта», підприємства якої працюють на Прилуччині. Фактично роботи могли бути завершені іще 2013 року – на той час було виконано 90% робіт, але якраз на фінішній прямій справа призупинилася. Аби не перетворити майже готовий об’єкт на довгобуд – до робіт долучилася районна та сільська ради, місцеві підприємства і меценати.

І от уже цьогоріч, напередодні Дня працівників дошкільних закладів, відбулося урочисте відкриття сучасного дитячого садка у селі Замістя. До цього загальносільського свята приєдналося й доволі багато гостей. Зокрема, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Вдовенко та народний депутат України Олег Дмитренко. До речі, саме нардеп-мажоритарник від партії Президента України Олег Дмитренко оплатив та організував зведення дитячого майданчика на подвір’ї закладу, за що був віддячений посмішками замістянської малечі та квітами з їхніх рук.

Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, звертаючись до присутніх, зокрема зазначив, що ніякі обставини не мають ставати на перешкоді забезпеченню дітей їхнім законним правом на гідне дитинство: «Найбільша радість для батьків, із мого досвіду, це коли дитина в чомусь краща за них – краще знає мову, розумніша, вправніша в чомусь. А для цього дуже важливо створити відповідні умови, і створювати їх треба тепер, не відкладаючи ні на день, адже дитинство – одне, і надолужити втрачене потім уже не можливо. Тому в першу чергу вітаю всіх замістян із святом і зичу вашому селу стати в авангарді поліпшення демографічної ситуації в області. А підприємців, районних очільників і представників громад області закликаю бути активними і спільно робити реальні справи вже зараз. Не чекати, а робити. Там, де у ваших починаннях може допомогти обласна влада чи я особисто – завжди радий і відкритий до ідей», – сказав голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Після відвідин приміського Замістя Валерій Куліч переїхав до Прилук, де вже в п’ятнадцяте відбувався «Воздвиженський ярмарок». Зустріч із керівництвом та активом міста і району, участь у відкритті ярмарку, огляд експозицій і торгових місць, яких цьогоріч було понад 1600, спілкування і загалом ярмаркування зайняли у графіку Валерія Куліча більше трьох годин.

Голова ОДА, спілкуючись із місцевими журналістами, зазначив, що захід вразив його масштабом і якістю організації. Також очільник області висловив переконання, що ярмарок і у наш час є актуальною платформою, яка поєднує в собі багато позитивних складових: культурних, комунікативних, економічних. «Воздвиженський ярмарок» у Прилуках – реальний інструмент інтенсифікації торгівлі», – зазначив Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини