Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:11:27

У Чернігові відбулася зустріч молоді з активістом із Швейцарії

28.08.2015   08:18Агенцiя

26 серпня 2015 р. в приміщенні прес-центру відбулася зустріч представників політично активної молоді та громадського сектору Чернігова з Бітом Ронером (Швейцарія), екс-президентом молодіжного крила Асамблеї Європейських Регіонів (АЄР).

Як і Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи АЄР активно залучає молодь до участі в політичних проектах, організовуючи навчальні літні школи, обмін досвідом щодо участі в політичному житті.

Відбулася жвава дискусія щодо ситуації в Україні, спільних проблем для молоді України та Євросоюзу. Мотивація приходу молоді в політику, подолання інерції старого політикуму, нові інструменти, які може ефективно застосовувати молодь -  про все це жваво розмовляли учасники зустрічі в форматі питання-відповідь.

Як результат народилася ідея про спільні нетворк-проекти щодо подолання власних стереотипів.

На закінчення Біт Ронер зауважив, що в Швейцарії, звідки він родом, переважна більшість людей та ЗМІ підтримують українців, але багато хто вважає, що війна іде по всій країні. Треба розбити цей стереотип. Біт був вражений красою та давньою історією Чернігова і вдячний управлінню у справах молоді та спорту  Чернігівської облдержадміністрації та викладачам історичного факультету, які були його екскурсоводами, за організацію цікавої екскурсії по історичних пам’ятках Чернігова і за запрошення на зустріч з представниками політично активної молоді Чернігова.

Українці сильний і щирий народ, тому Біт побажав успіхів Президенту і українцям в об’єднанні суспільства навколо ідеї європейської  України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини