Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 16:16:59

Марина Порошенко нагородила юну ніжинську художницю за перемогу у конкурсі "Омріяна Україна очима дітей"

27.08.2015   10:40Агенцiя

23 серпня Марина Порошенко нагородила переможців Конкурсу "Омріяна Україна очима дітей", серед яких є і десятирічна ніжинська художниця Павлюченко Мирослава.

Про це повідомляє сайт Мій Ніжин.

З нечуваним розмахом завершився ІІ Всеукраїнський фестиваль дитячих малюнків «Омріяна Україна очима дітей». Нагородження переможців відбулося на Майдані Незалежності за участю першої леді України Марини Порошенко, яка привітала маленьких мрійників. Це стало чудовою можливістю для юних  художників показати свої мрії про майбутнє України.

Після цього, на Хрещатику, біля будівлі Київської мерії, діти під керівництвом всесвітньо відомого художника Джамаля Бадвана розпочали малювати рекордно велику картину з образами майбутнього, яка увійшла до Книги рекордів України. Ця картина зібрала ідеї з дитячих малюнків, котрі брали участь у конкурсі.
 
Одна із 30 переможців конкурсу Мирослава Павлюченко малювати й ліпити дивовижні скульптури почала змалечку. Тому, ледь маленькій художниці виповнилося 4 роки, мама відвела її на навчання до школи мистецтв при НУКіМ ім. Марії Заньковецької. А в 6 років, переступивши поріг Ніжинської ЗОШ № 15, Мирослава стала ще й вихованкою досить відомого в місті та за його межами зразкового художнього колективу «Фітодизайн» при НБДЮ (керівник Петренко Л.Б.). Завдяки плідній співпраці педагогів, дитини та батьків, на дівчинку одна за одною «посипалися» перемоги у різнорівневих мистецьких конкурсах, включаючи й всеукраїнські та міжнародні.

Вважаємо не зайвим нагадати, що ніжинці мають змогу милуватися першими в Україні вернісажними будинками, розташованими по вул. Московській, завдяки перемозі Мирослави у Всеукраїнському конкурсі «МамоЯмалюю» («Втіль свою мрію»).
 
Опісля був іще ряд перемог, серед яких і диплом ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Віра. Надія. Любов». І ось нова знаменна відзнака! Її юна художниця здобула, керуючись мудрими порадами викладача-методиста школи мистецтв Ю.М. Петренко.
 
До речі, ще одна вихованка цього педагога – Миколаєнко Вероніка – ввійшла до складу 70 призерів конкурсу-фестивалю, а її робота, разом із сотнею інших робіт-переможців, буде демонструватися перед пошановувачами дитячої творчості України та країн Європи.
 
Серед старших юних ніжинських художників відзнаки отримали – переможниця конкурсу Пономаренко Вікторія та призер Конкурсу Івашин Дмитро.

Організатори планують показати виставку малюнків «Омріяна Україна» у Верховній Раді Україні, Уряді та Адміністрації Президента, в європейських країнах, в різних містах нашої країни. Адже дитячі малюнки здатні не лише надихнути і зарядити позитивом, але й нагадують про велику відповідальність дорослих перед майбутнім.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини