Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:24:41

В обласному управлінні освіти – новий начальник

26.08.2015   07:53Агенцiя

У залі Обласного палацу дітей та юнацтва відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників.

У ході зібрання були підбиті підсумки минулого навчального року та обговорені нагальні питання освітян на рік прийдешній. Крім того, педагогам області був представлений новий начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації. Ним став Ігор Станіславович Вдовенко.

«Пан Заліський полишає роботу в управлінні за віком – це аспект державної служби – робота на будь-якій посаді має свої часові межі. Але Анатолій Андрійович продовжуватиме роботу в галузі. Тепер він очолюватиме Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського. Ми вдячні пану Заліському за багаторічну плідну працю на благо освіти Чернігівщини, і, я переконаний, що й нове місце роботи дасть йому змогу й надалі приносити максимум користі, – прокоментував перехід на нову посаду Анатолія Андрійовича Заліського голова ОДА Валерій Куліч. – Щодо новопризначеного керівника управління: Ігор Станіславович зарекомендував себе як здібний педагог і ефективний керівник освітнього профілю. Переконаний, що він зможе бути ефективним на новому місці роботи», – сказав Валерій Куліч, відповідаючи на запитання журналістів після представлення нового начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Крім представлення нового керівника й ознайомлення із звітами про роботу та проблемами освітян Валерій Куліч на педагогічній конференції звернувся до учасників із закликом до порозуміння: «Цей рік був непростий, наступний, за всіма показниками, має бути далеко не з легких, але ми не маємо іншого шляху, як прийняти ці випробування і працювати. Вислухавши ваші доповіді, я вкотре зауважив, що чи не найбільше освітян турбує питання укрупнення навчальних закладів і оптимізація їхньої структури. Так, дійсно – це питання у числі найважливіших. Але, сподіваюся, ви, як прагматики, розумієте – це шлях до збереження та поліпшення якості освіти. За умов децентралізації влади, яка передає як повноваження, так і відповідальність на місця, ми маємо розраховувати на ті кошти, які ми заробимо. Тому й використовувати їх маємо якнайефективніше. Є приклади того, як місцеві ради приймають політично вмотивовані рішення не закривати малокомплектні школи, але це шлях у нікуди – як фінансовий, так і в плані якості освіти. Бо ви самі чудово розумієте, що якість освіти у школі з десятьма учнями і двадцятьма вчителями не буде вищою, ніж у великому повноцінно забезпеченому освітньому комплексі. Тому прошу вас із розумінням поставитись до потреби оптимізації системи, вносити свої пропозиції і бути активними будівничими оновленої якісної мережі навчальних закладів», – звернувся до педагогів голова ОДА Валерій Куліч.

Крім того, у ході зібрання за багаторічну сумлінну працю і внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління Почесними грамотами обласної державної адміністрації були нагороджені: Лариса Сергіївна Суржик – практичний психолог Сосницької гімназії ім. О.П. Довженка та Людмила Василівна Товстиженко – викладачка спеціальних дисциплін державного професійно-технічного навчального закладу «Щорське професійне училище лісового господарства». Подяки голови облдержадміністрації оголошено Ірині Олексіївні Мельниченко – директору Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва та Ірині Вікторівні Остапчук – учителю англійської мови Новгород-Сіверської гімназії №1 ім. Б. Майстренка.


Довідка
Вдовенко Ігор Олександрович – доктор педагогічних наук, трудову діяльність на педагогічній ниві розпочинав учителем середньої школи №1, а згодом працював директором школи №2 та професійно-технічного училища №7 у Щорсі. До призначення на посаду начальника управління освіти і науки облдержадміністрації був директором державного професійно-технічного навчального закладу «Щорське вище професійне училище лісового господарства».

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.