Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:23:40

Pавершився відпочинок юних знавців англійської мови в обласній літній школі

11.07.2015   11:08Агенцiя

Добігають кінця останні миті перебування обдарованої і талановитої молоді Чернігівщини у стінах літньої мовної школи на базі позаміського табору «Юний турист».

Протягом трьох тижнів у таборі діти не просто відпочивали у колі своїх однолітків, а й активно працювали над самовдосконаленням. Молодь старанно і з великим ентузіазмом відточувала свої знання з англійської мови під час рольових ігор, тренінгів, інсценізацій художніх творів, занять-імпровізацій, створювали і захищали творчі проекти, стіннівки, переглядали і обговорювали художні фільми. А допомагали їм опановувати англійську мову, її культуру і традиції у творчій і невимушеній атмосфері волонтери з США та Канади, а також працівники Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

Родзинкою відпочинку стала зустріч слухачів літньої мовної школи з вихованцями шкіл-інтернатів, які оздоровлюються на базі позаміських оздоровчих таборів «Барвінок» і «Зміна». Талановита молодь мала змогу витупити у новій для себе ролі – волонтерів. Вони підготували цікаві інтелектуально-розважальні ігри і завдання для своїх молодших «колег» з, під час яких продемонстрували у повній мірі своє вміння вільно використовувати англійську мову у різних комунікативних ситуаціях.

Табірчани взяли участь у Всеукраїнському конкурсі есе для старшокласників «Діти України - єдині» у рамках проекту «Клуб юного журналіста», писали листи у майбутнє.

Створили у школі, навіть, свій молодіжний Європарламент, у рамках роботи якого діти організували «профільні комітети», де обговорювали актуальні питання міжнародних відносин, європейської інтеграції, освіти і науки, культури, охорони довкілля, працевлаштування та гендерної рівності. З величезним ентузіазмом діти взяли участь у інформаційному марафоні «Молодь крокує у Європу» та творчому конкурсі «Я бачу кольори Європи».

До Дня вшанування пам’яті жертв Другої світової війни в Україні у таборі пройшла година спілкування «Величний подвиг в ім’я людства – поза часом» та перегляд тематичних художніх і документальних фільмів.

Низка цікавих заходів відбулась у літній мовній школі і у рамках відзначення Дня Конституції України. Цього дня на дітей чекав брейн-ринг «Я – громадянин України», гра «Чи знаєте ви свої права?», конкурс малюнків «Я маю право на…», захоплюючий історико-патріотичний квест «Нація. Держава. Конституція». Діти вшанували пам’ять та поклали квіти до пам’ятників відомим видатним діячам українського державотворення, переглянули документальну відеохроніку «Прийняття Конституції України», взяли участь в обговоренні «Конституція – оберіг нашої держави».

Велике враження на дітей справило спілкування з військовослужбовцями Чернігівського прикордонного загону та учасниками АТО на сході України. Під впливом зустрічі діти написали листи зі словами щирої підтримки та глибокої подяки українським військовим, а також створили патріотичні малюнки, які передали мужнім воїнам, які зараз перебувають на лінії фронту.

Всю багатогранність своєї творчості діти продемонстрували під час фестивалю «Калейдоскоп талантів», виконання гуморесок та читання веселих віршів на святі «Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх». Оцінити вокальні данні та неймовірний артистизм юних обдарувань можна було на традиційному вечорі української пісні та табірному кінофесті.

Досліджуючи красу і велич рідного краю, діти відвідали козацьке містечко Седнів, Чернігівський обласний музейно-меморіальний комплекс партизанської слави «Лісоград» (с.Єліне Щорського району). Слухачі обласної літньої школи здійснили подорож у минуле і потримали в руках рідкісні старовинні книги, що зберігаються в музеях м. Ніжина. Під час перебування у Новгород-Сіверському учні побували у Державному історико-культурному музеї-заповіднику «Слово о полку Ігоревім», а також ознайомились з роботою Новгород-Сіверської гімназії імені Б.Майстренка, яку презентувала англійською мовою їх колега, слухачка обласної літньої школи, а за сумісництвом і корінна мешканка цього стародавнього міста. Крім того, для учасників літньої мовної школи було проведено екскурсії англійською мовою до залу ЮНЕСКО Чернігівського ліцею №22 та Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

Цікавою виявилась робота школи юного науковця на базі ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» та зустріч з викладачами Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка.

Не забували юні відпочивальники і про спорт. Діти взяли активну участь у спортивних змаганнях з футболу, волейболу та настільного тенісу, майстер-класах з веслування на човнах класу «Дракон», вчились козацькому вишколу, демонстрували вправність під час конкурсно-розважальної програми «Сила і грація».

9 липня у житті майбутніх лідерів громадської думки настала радісна і, водночас, сумна подія, адже цього дня у таборі відбулось урочисте закриття першої зміни. Привітати дітей та побажати їм успіхів у подальшому житті завітала начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович.

Під час святкової програми діти ділились своїми враженнями від перебування в обласній літній школі англійською і українською мовами, натхненно розповідали про власні творчі проекти, які вони успішно втілили у життя завдяки підтримці педагогів та волонтерів, про цікаві подорожі і захопливі події табірного життя. Юні розумники висловили слова щирої вдячності організаторам креативного відпочинку та творчим викладачам, завдяки яким процес удосконалення англійської мови пройшов яскраво, неординарно і з використанням безлічі цікавих інтерактивних методів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.