Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:30:29

Проведено тренінг–практикум на тему "Холодний батик"

15.06.2015   11:31Агенцiя

З метою покращення професійної майстерності викладачів образотворчого мистецтва початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області, обласним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв підготовлено та проведено тренінг–практикум, для викладачів образотворчого мистецтва, який днями відбувся у приміщенні Чернігівської дитячої художньої школи.

Обласний тренінг-практикум на тему «Холодний батик» спрямований допомогти викладачам методично правильно побудувати навчальний процес, орієнтуючи їх на викладання предметів, передбачених програмою, розширити базові відомості про технологію виготовлення холодного батика.

При проведенні теоретичних та практичних занять була розкрита тема предмету за вибором художніх відділень «Батик».

З вітальним словом до учасників тренінгу–практикуму звернулись заступник директора обласного методичного центру Світлана Сакір та директор Чернігівської дитячої художньої школи Марія Рибіна-Ткач.

З лекцією про розвиток та історію виникнення холодного батику виступила методист з образотворчого мистецтва обласного методичного центру Анна Ібрагімова, яка також представила презентацію з технології виготовлення батика. З представлених відеоматеріалів викладачі мали змогу ознайомитися з базовими відомостями щодо технологій та художніх особливостей батику, провідними майстрами, що працюють в даній техніці та їх роботами.

Для учасників тренінгу-практикуму керівник студії «Ренесанс» Маргарита Таішева провела майстер-клас з технології виготовлення холодного батика.

Під час проведення тренінгу-практикуму викладачі образотворчого мистецтва області мали змогу ознайомитися з методичною літературою.

Заняття тренінгу-практикуму пройшли на високому рівні.

В результаті проведення обласного тренінгу-практикуму з предмету за вибором, викладачі шкіл естетичного виховання змогли окрім теоретичного багажу знань збагатитися ще й практичним досвідом створення холодного батика, що стане у нагоді в їх подальшій роботі.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.