Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:37:45

Учні Прилуцької гімназії – справжні патріоти і гідні громадяни України

04.06.2015   09:28

Волонтерський загін «Патріот» учнів 7-А класу Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного під керівництвом вчителя історії Тетяни Бабенко став переможцем суспільної акції школярів України «Громадянин-2015», яка проводиться з метою стимулювання інтересу молодого покоління до вирішення актуальних суспільних проблем, формування досвіду відповідальної участі в житті громади.

У рамках заходу волонтерський загін «Патріот» Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного успішно реалізував проект «Повертайтесь додому живими!». Юні волонтери надавали матеріальну допомогу воїнам-прилучанам Першої окремої танкової бригади, які перебували на передових позиціях українських військ в зоні проведення АТО в Донецькій області, налагодили партнерські зв'язки з батьківською громадою, міською громадською організацією «Волонтерська сотня», Прилуцьким козацьким полком Міжнародного Союзу Козацьких Сил, громадською організацією «Козацька варта» та Громадською радою міста.

Заключний етап Всеукраїнської суспільної акції школярів України «Громадянин» відбувся 28 травня м.Києві за фінансової підтримки представництва Ради Європи в Україні та посольства Королівства Норвегії. Переможців вітали: заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, головний спеціаліст міністерства Раїса Євтушенко, голова Всеукраїнської Асоціації «Нова Доба», професор історії, академік Національної академії наук України Станіслав Кульчицький, директор Національного науково-дослідного інституту українознавства Богдан Галайко, посол Королівства Норвегії в Україні Томас Брондер, дисидентка, член польської антикомуністичної опозиції «Солідарність» Алісія Вон.

Під час заходу гімназисти потоваришували з однолітками, активними будівниками громадянського суспільства в Україні зі Львова та Івано-Франківська, Чернівців та Кам'янець-Подільського, Сум та Полтави, Запоріжжя та Дніпродзержинська, Миколаєва, Мелітополя та Артемівська. Юні прилучани стали учасниками танцювального флешмобу біля пам’ятника М.Грушевському, під час якого виклали з набірних коробок карту України та випустили у повітря символічні кульки дружби.

Усі переможці Всеукраїнської суспільної акції «Громадянин» були нагороджені грамотами Міністерства освіти і науки України та цінними подарунками.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини